Jaaroverzicht 2021

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December

Alweer tijd om op dit jaar terug te kijken.
Dit jaar leerde ik veel, over mijzelf, mijn grenzen door fibromyalgie en artrose. Vaak ging het goed, soms gleed ik toch weer even terug. Maar bij elkaar genomen heb ik toch nog veel kunnen doen. Houvast aan de cursus Sterk met Pijn. Waarvan dit jaar de laatste bijeenkomst was en ik nog een paar keer samen met de cursisten op zoom samen kwam. Intussen heb ik met 1 nog regelmatig contact via mail: leuk!
De reumatoloog, erg tevreden hoe ik dingen aan pak, gaf een extra dagelijkse pijnstiller om de scherpe randjes wat te verzachten.
Ik leerde ook veel tijdens de workshop en 3-daagse en online cursus over etherische olie, complementaire zorg. Hier maak ik dagelijks gebruik van om de olie voor verschillende dingen in te zetten.
Na aanschaf van een ukelele ben ik nu bezig om hierop te leren spelen. Ik merk dat ik mijn vingers goed oefen, meer kracht en meer soepelheid heb ik nodig om lekker te kunnen spelen. Ik neem de tijd, doe het 1x per week samen met mijn buuf, soms samen met Kees. Ik geniet van de groei die ik hierin opmerk.
Ik werd gevaccineerd: de 3x voor hepatitis B voor mijn werk verplicht. Intussen 3x voor corona en 1x de griepprik. Mijn immuunsysteem staat helemaal strak aangespannen nu!
Samen met Evaline ging ik naar het optreden van Guus Meeuwis, wat ik haar voor haar verjaardag had gegeven. En samen keken we 4x online naar het optreden van de Streamers. Heerlijk vanaf de bank, kopje thee er bij en alleen maar genieten!
Met Tim ging ik 1x in de maand een lange wandeling maken, soms in de natuur, soms in stedelijk gebied, maar altijd met goed weer, fijne gesprekken en veel enthousiasme.
In huis gebeurde er veel: de zolder verbouwd: isoleren, dakkapel, stucwerk, schilderen en opnieuw inrichten. De buitenmuur werd gereinigd en opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. En na een flinke verstopping werd het hele rioolstelsel goed doorgespoeld.
Bijna elke dag ben ik aan het sporten. Wandelen, wandelen, oja schreef ik al wandelen? En nu en dan met Nederland in Beweging.
Evaline geslaagd voor havo ging daarna naar een HBO opleiding. Werkt nog altijd met plezier bij de gezondheidswinkel en haalde alvast het theorie-examen voor haar autorijbewijs. Als beweging rijdt zij op de fiets naar het station in Breda om daar de trein naar school te nemen.
Tim ging rustig na een dip door op HBO en is gestopt met het werken bij de slagerij. Hij werkt nu 1 dag in de week bij een fijne aannemer, lekker in zijn vak bezig. Hij sport elke week bij jiujitsu, regelmatig bij de fitnessschool en als beide dicht zijn, oefent hij op zijn kamer.
Kees werkte het volle jaar nog in Zevenbergen voor de nasleep van het werk aan de haven daar. Ging in april met wondroos naar het ziekenhuis en draagt nu dagelijks een steunkous. Elke dag gaat hij 3x een wandeling maken. Om het been goed in beweging te houden. En als het zwembad open is, gaat hij daar 1x in de week naartoe. Gelukkig is er heel veel vooruitgang en kunnen we samen weer veel oppakken.
We maakten er dan ook een superfijne (28e) trouwdag van. En gingen in november samen een paar dagen naar Zoutelande. Heerlijk!
Maar ook de vakantie met zijn 4en was eindeloos heerlijk op de Veluwe. Wat hebben we geboft met het weer.