Week 39


Mijn eerste ritje samen met hem in zijn eigen auto, wat voelde dat als een bijzonder moment. Tim heeft een auto gekocht.
Zo kan hij zelf rijden naar de plekken voor werk voor zijn bijbaan bij de aannemer.
Want jawel, daar is hij weer terug. Na zijn vakantiewerk is hij er nu voor 1 dag in de week. Nieuwe taken, andere werkzaamheden, zelfde bedrijf en leuke collega’s. Gaaf!
Met Evaline had ik een lunch samen en daar maakten we een klein lekker feestje van.
Ik werkte veel vanwege vakantie van een collega. Ging nog een dag extra vroeg een paar uur de zorg ondersteunen vanwege daar veel zieken en vakanties. En ik had cursus.
In het voorjaar deed ik al een workshop complementaire zorg. Nu doe ik een drie daagse cursus.
Wauw, zoveel mooie informatie, zoveel leuke dingen om te leren. Een greep uit allerlei mooie etherische olie die we kunnen inzetten. We mochten voor ons zelf een inhaler maken. We leerden een koele buikmassage toe te passen die erg goed effect heeft op de stoelgang. En in de herhaling voor mij: een fijne handmassage. Wat een feestje en ook nog met heel lieve leuke collega’s. Echt even helemaal goed!

Op mijn werk kreeg ik van een bewoner een recept van smoor Betawi. Naar aanleiding van ons mooie gesprek over eten klaar maken. Ik maakte deze op een van de dagen dat ik niet hoefde te werken, zo had het vlees alle tijd om rustig gaar te worden. Ik nam een klein schaaltje mee naar de bewoner en hij vertelde later dat het hem erg gesmaakt had: leuk! Maar bovenal heeft het ons enorm gesmaakt! Een dikke dankjewel gaf ik hem.

In de tuin staan de bloemen die we in het voorjaar van Frans en Nel kregen nog steeds uitbundig te bloeien. De koele zomer en regelmatig nat houden… echt leuk om te zien dat deze plant zo sterk blijkt!
Op zaterdag had ik vanuit de patiëntenvereniging fibromyalgie een Webinar over de financiële kant van chronisch ziek zijn. Ik kreeg duidelijke handvatten voor het zelf kunnen regelen van vergoedingen in de vorm van belastingteruggave of ondersteuning van de gemeente.