Riool problemen


Wauw, soms hebben we dat, gelukkig niet zo heel vaak, maar deze week verzuchtten we samen: wat een week.
Na het best drukke weekend startte de maandag redelijk gewoon, met ons viertjes naar werk/school. In de avond liep het toilet beneden niet meer door.
Tuinslang erin, geen effect. Hogedruk slang voor riool erin, geen effect. Nog maar een fles ontstopper er in. Wc op slot, gelukkig boven nog een toilet.
Die overigens ook moeizamer ging, zucht.
Bij het proberen doorspoelen van het toilet stond de voordeur open, licht aan = invasie van al gauw zo’n 50 muggen. Deze eerst gedood voor we naar boven gingen voor een korte nachtrust.
Een bedrijf voor het riool kwam en dacht: valt wel mee, we hoeven niks te doen.
Woensdag het toilet opnieuw verstopt, de afvoer van de wasmachine over gelopen dus mijn washok stond blank. Kon ik alles drogen, dweilen, de mat te drogen hangen, zucht. Ik gebeld, ze zouden niet eerder dan donderdag komen. En toen bleek er wel degelijk wat aan de hand.
Bij het doorspuiten bleek zand, grind en dak beschoeiing in het riool te zitten.
Op vrijdag kwamen ze met een grote vrachtwagen en hebben het hele riool van huis tot in de straat schoon gezogen. Ook namen ze een camera mee om te checken of het riool nog wel in tact is. Dat bleek gelukkig wel. Afijn een week geknoei. Met niet kunnen wassen, plassen, douchen… Maar… positief: het is nu allemaal opgelost en schoon en nu loopt overal het water weer met een vaartje netjes het riool in.