Week 49, 50, 51

Bloos, schaam, sorry, dit was niet helemaal zoals ik het allemaal bedacht had.
Elke zondag een blog van die week, het lukte me zo lang om dit vol te houden.
Ik weet het zeker, in januari gaat me dit wel weer lukken.
Het maken van bijzondere foto’s: ik mis het.
Het schrijven van onze avonturen: ik mis het.
Het delen van mooie momenten op deze blog: ik mis het.
Dus ga ik nu maar weer snel beginnen met alles te vertellen!

Week 49

Eerst had ik een midweek in een huisje gehuurd. Hier vlakbij op de Katjeskelder. Maar aangezien we pas 15 uur in de middag op maandag er in zouden kunnen, werd het een weekend ervoor. Maar ook het weekend erna zodat de katten en wij zonder stress ons huis konden verlaten. De woonkamer en keuken waren onbruikbaar door het leggen van de vloer.
Katten boven opsluiten is geen optie. Hen naar een eigen pension was voor mij ook geen optie.
Zij gingen gewoon mee naar het huisje.
Op vrijdagmiddag gingen we al over. Kinderen wilden graag zo snel mogelijk.
Tim omdat hij dan in alle rust zaterdag naar zijn werk kon gaan.
Evaline omdat zij dan heerlijk alle dagen in bad kon liggen.
 
Op zaterdag heb ik samen met Evaline het huis verder voorbereid. De vloer van de gang, woonkamer en keuken helemaal leeg. Kostbare spulletjes in veiligheid gebracht. Alles voor koffie en thee voor het personeel klaar gezet.
Voor ons geen vakantie gevoel in het huisje. Immers werk, school en afspraken gingen gewoon allemaal door.
We sliepen er redelijk. Genoten van het bad. Hadden plezier om de katten die nu en dan lekker ondeugend waren. Waar Pepsie het allemaal best goed op leek te pakken, was Maxi erg gestrest. Hij spuugde elke dag, zocht onze nabijheid op zodra we terug in het huisje waren.

Op dinsdag was ik bij lieve vrienden en zagen we deze prachtige regenboog!
Op woensdag was ik de hele dag in het huisje en maakte er de kerstkaarten. Intussen heb ik daar dit jaar wel heel veel positieve reacties op gekregen, leuk!
Elke dag reed ik wel even terug naar huis voor het maken van foto’s, de was en alle “toch maar even halen – spulletjes”. In het huisje bakte ik gewoon ons eigen brood, dat was wel erg lekker.

 
Op maandag begon Ligtfeet met het egaliseren van de vloer. Het hoogte verschil vanuit de keuken naar de woonkamer is niet zo erg, gelukkig en was bijna gelijk helemaal vlak. Het hoogteverschil vanuit de woonkamer naar de uitbouw is erg weinig, dat leverde helemaal geen problemen op. Het hoogteverschil vanuit de keuken naar de uitbouw bleek toch wel erg veel. Hier is met wat extra ingrepen  (een ijzeren plaat en snelbeton)  een vlakke helling gemaakt waarop de vloer netjes gelijmd kon worden. Niet zichtbaar, maar je voelt het zeker wel als je er over heen loopt.

 

 
Op donderdagavond was de vloer klaar. Wat ziet het er allemaal enorm prachtig, geweldig, bijzonder en mooi uit. En ein-de-lijk is het echt één ruimte: de uitbouw is nu één geheel met ons huis geworden. Zooooo mooi, zoooo ruim. Heerlijk.
Op vrijdag ging ik niet naar mijn lieve vrienden, maar maakte de vloer vrij van lijmresten.
Samen met Kees maakten we (nieuwe) viltjes onder alles wat op de vloer zou komen te staan.
Kees maakte de plinten, van het steigerhout wat we samen gingen halen. Ik heb een deel er van al in de kit gezet.
Op zondag gingen we terug vanuit het huisje naar huis. Een auto met alle spullen van Evaline: sportkleding, schoolspullen, slaapspullen, kleding en hobby materiaal. Een auto met alle spullen van Tim: sportkleding, schoolspullen, werkkleding, slaapspullen, kleding, hobbymateriaal. Een auto met alle spullen van de katten: krabpaal, voer, bakjes, kattenbakken. En de rest van mijn spullen en keuken volgden in de volgende auto! De spullen van Kees waren donderdag al terug naar huis gegaan, toen ging hij weer thuis slapen: in een fijner bedje!

Op maandag wandelde ik samen met mijn vriendin in het bos rond de Katjeskelder. Een heerlijke wandeling en op de terugweg zagen we zomaar “ons” huisje staan. Zo aan de rand van het bos!
Samen uit met Kees op donderdag was wel speciaal. Nadat we weg geweest waren bracht Kees mij naar het huisje om zelf naar ons huis te rijden om daar te gaan slapen. Een echte date hadden we zo!

Week 50 en 51

Na ons avontuur in het huisje, volgenden drukke weken.
Ik was deze 2 weken 4 dagdelen bij mijn lieve vrienden. Gewoon fijn bij elkaar zijn, spelletje spelen, liedjes zingen, lekker lunchen met elkaar, pannenkoeken gebakken.

Ik was deze 2 weken veel aan het werk bij de bakkerij, bij elkaar 40 uur. Met Evaline werkte ik afgelopen zaterdag en gisteren, maandag. Samen met een collega. Super gezellig. Om de drukte van de zaterdag goed voor te bereiden, maakte Evaline een handig en duidelijk overzicht van de bestellingen. Dat werkte echt super goed en gaan we vast nog eens doen.

Ik was deze 2 weken druk met dingen rond buurtpreventie. Allereerst maakten we een nieuwsbrief met een mooie wens voor iedereen. Het maken, afdrukken en bezorgen deden met elkaar als een goed geolied team. trots! Maar er waren ook berichten waarop actie nodig was en meldingen die we wel met iedereen wilden delen. Tijdens het bezorgen van de nieuwsbrieven kwamen we deze mooie egel tegen!
Ik was deze 2 weken druk met allerlei afspraken. Zo heb ik voor de auto opnieuw uitlijnen geregeld: het was niet goed gegaan de eerste keer. We kregen mijn lieve vrienden op bezoek die onze vloer in het echies kwamen bewonderen. We dronken koffie en na een heerlijke lunch gingen zij weer terug naar huis. Ik ging met Kees op stap.
De 2e week bracht ik Evaline elke dag naar school. zelf fietste ze dan naar huis. Niet fit en toch de examens proberen te maken. Zo konden we haar een beetje ondersteunen.
Ik was deze 2 weken druk met het doen van verschillende boodschappen, cadeautjes voor de kerst bijvoorbeeld!
Ik was deze 2 weken druk met huishoudelijke klussen, maakte het huis , de fietsen van de kinderen en mijn auto lekker schoon.
Regelde de bezorging van de kerstkaarten hier in de buurt en verstuurde degene die verder weg gingen. En we maakten plannen voor het open huis in januari.

Samen met Evaline maakte ik ons mooie plantenstukje kerstig. Met lichtjes! En natuurlijk deden we dat niet alleen met de plantenstukjes. We hebben ook de kerstboom en andere kerstversiering opgezocht en een nieuw plekje gegeven.

En Kees kluste vlijtig verder. Maakte stevige mooie steigerhouten planken in de kast. Met een stukje elektriciteit zodat apparaten gemakkelijk opgeladen kunnen worden.
Ook de rand bij het dakraam is nu met steigerhout prachtig afgewerkt.