Week 46, 47, 48


Vanmorgen bij het voorbereiden van deze blog schrok ik er zelf van: 3 weken geen verhaaltjes geschreven.. De tijd is echt voorbij gevlogen.
Dankbaar dat de kinderen ieder een dag in de week koken. Ze kiezen zelf iets lekkers, maken het met enthousiasme klaar. Elke keer weer een klein feestje!


Samen met mijn maatje ging ik naar een najaarsbijeenkomst van Stichting Buurtpreventie Oosterhout. Een goede bijeenkomst en wat trots om te mogen horen dat de Informatie dag Veilig Wonen, die wij zelf vorig jaar georganiseerd hebben, nu samen met ons, door hun wordt opgepakt. Een mooie dag die om herhaling vraagt en dat gaat gebeuren! Gaaf!!!
Ook werd ons team erg blij van het bericht van de gemeente dat de subsidie aanvraag is goedgekeurd. Fijn dat we ook volgend jaar weer gesteund worden met ons mooie werk.
In heel Oosterhout worden er nu dezelfde bordjes opgehangen. Mooie bordjes, fijn dat het nu overal gelijk is.

Bij mijn lieve vriendin was ik een hele dag. We wilden lekkers bakken, maar helaas mislukte het maken van het deeg. Geen idee wat de reden was, gebeurt me nauwelijks. We kozen er voor om samen pannenkoeken te bakken, was ook heel erg lekker!
Deze week reed ik samen met haar naar Chaam. Op zoek naar inspiratie voor onze kerstkaartjes. Wat een fijne rustige en grote winkel is dat toch. Verder spelen we veel spelletjes op de computer en kletsen we over allerlei dingen.

Jaaaaa…. 3x in een jaar, het is niet veel, maar het was weer zover. Een fijne avond met mijn lieve vriendinnetjes. Lekker kletsen over alles wat ons raakt, iets er bij te snoepen. Avonden met een gouden randje. Ik kijk er zo naar uit en nu met warme herinneringen op terug.


Bij de bakkerij werk ik even maar 2 dagdelen in de week, meestal 1 hele dag. De drukte rond het verbouwen thuis, ik kan t er nauwelijks bij hebben. Het zijn steeds wel gezellige dagen, het contact met de klanten vindt ik wel leuk. Toch heb ik besloten om per 1 januari hier te gaan stoppen. Ik ga terug “de zorg” in. Mijn hart ligt niet hier, heb ik ontdekt in de 4 maanden dat ik er nu mocht proberen. Ik help hen de decembermaand nog door en dan is het klaar.
Wat was het een leuke verrassing voor onze jarige overbuurvrouw. “Wat wil je voor je verjaardag?” vroeg ik. “Niks” zei zij. Nou dan regel ik de taart bij de Huiskamer voor de visite. En wauw wat is die taart lekker en wat vond ze dit een lief en vooral ook geweldig cadeau! Jammie!!!

Voor Evaline was het een ingewikkeld proces. Drukte van school, de stress van de examens, een verbouwing thuis… en dan de lange dagen werken op zaterdag. Op zondag alleen maar moe en uitrusten om gelijk weer een nieuwe week te starten. Zij heeft ook besloten te stoppen bij de bakkerij en wel per direct. Hoewel ze met de Kerst nog even gaat helpen met alle bestellingen. Dan heeft ze haar 2e ronde schoolexamens achter de rug.
Nieuw werk? Nee, nu even niet. We zien wel hoe het allemaal gaat lopen, eerst maar school.

Via de krant las ik over de Nederlandse boeren die met appels blijven zitten. Via Boerschappen was er een actie om appelsap te kopen. Deze is zo heerlijk: daar heb ik de tweede ronde nog een paar flessen van gehaald. Goed om de boer te helpen.


 

Dan is er een weekend. Het weekend waarin we samen met Frans en Nel beneden het plafond en alle muren wit gaan maken. Kees en ik sjouwen de woonkamer leeg. Spullen naar buiten in een tent, spullen naar boven. En het resultaat: wat is het onwijs mooi geworden. Wat zijn we ver gekomen. Zelfs Sinterklaas kwam langs voor ons allemaal, lief!!! En die twee trapjes, die stonden zo mooi daar samen, dat moest ff op de foto! Kees maakte ondertussen de inbouwverlichting in orde, gaaf!

 
In dat weekend is er ook vanuit de bakkerij een workshop. Ik mag Nel mee nemen. We gingen aan de slag met een ijzeren frame en een Amaryllis bol. De begeleidster liet ons vrij en wat was het leuk om hier mee aan de slag te gaan. Iedereen maakte iets anders. Ik ben heel blij en trots op het resultaat. Die met het hartjesvorm is van mij, de andere heeft Evaline gemaakt. Ook die vindt ik zo mooi geworden!


Rijden tijdens rijles is weer anders dan het ervaring opdoen met rijden. Tim raakte afgeleid door iets wat achter hem gebeurde. Hij reed met volle snelheid een middenberm op. Stuur scheef, band leeg. Hij belde mij en ik gaf hem de instructies hoe hij zelf de band kon verwisselen. De wielen stonden zo scheef van de klap dat de auto uitgelijnd moest worden. Intussen kreeg mijn auto ook een kleine beurt, APK keuring en de eerste plekjes op de bodem zijn gelast. En mijn auto even stofzuigen en wassen was ook geen overbodige luxe!


Een week van normale tijden bij mijn lieve vrienden volgde, samen met 1 dag in de bakkerij. Met Evaline gingen Kees en ik naar het mentor gesprek. Het was een kort gesprek, wegens parkeerproblemen kwamen we te laat. Niet echt onze gewoonte, dus ik baalde er wel van.
Met Evaline ging ik samen kijken bij de open avond van een MBO opleiding tot hovenier. Een veelzijdige opleiding waarin plantkunde, architectuur, plannen en berekenen in zit. In het eerste jaar loop je al 4x stage om zo alle seizoenen mee te maken. Een doorstroom naar HBO is heel goed mogelijk en er zijn dan verschillende opleidingen die je kunt doen om je verder te specialiseren. Niet veel meiden kiezen voor de opleiding en ook jongens zijn er dun bezaaid. Een zeer goede garantie op werk is er na de opleiding: hoveniers zijn er flink te kort. In januari is er een open dag waar we zeker nog naar toe zullen gaan.
Het is mooi weer als ik de tuin ga doen, alle blaadjes weg, het gras gemaaid en de laatste dingen gesnoeid.



In het weekend gaan we met de plinten aan de gang: de oude gaan er toch uit. Kees heeft lang getwijfeld, maar als we het nu niet doen, dan kan het niet meer. Ik werk de schade bij en ook nog wat plekjes die niet goed gedekt waren. Kees repareert gelijk nog gaten in de vloer die door en door open bleken te zijn.
De gordijnen die in de woonkamer aan de voorkant hingen heb ik laten stomen. Ze zijn super schoon geworden, wel een klein beetje korter: daar was ik al bang voor. Maar als t goed is, hangen ze nu net op de vensterbank. Volgende week zullen we het zien, als de vloer klaar is!

Op marktplaats heb ik de fiets van Tim weten te verkopen aan een bekende. Helemaal blij is hij met zijn nieuwe fiets, beloofd om voorzichtiger te zijn dan met zijn vorige, hihi!
Op marktplaats heb ik de fiets van Kees weten te verkopen aan een knul die er minstens net zo blij mee was. Een vervanger van zijn oude fiets van het zelfde model en merk.
Fijn als spullen een goede tweede kans krijgen, nu Kees en Tim allebei elektrisch fietsen was hun gewone fiets echt overbodig geworden.


Ook deze week 3x bij lieve vrienden en 1 dag in de bakkerij gewerkt. Er is tijd over om boven alles goed schoon te maken. Ook heb ik het aquarium goed schoongemaakt. Op donderdagavond was ik als altijd met Kees lekker even weg. Toen we thuis kwamen had Tim als verrassing de laminaatvloer er helemaal uit gehaald. Alles lag in de aanhanger, wauw! Kees heeft vrijdag alle afval naar de milieustraat gebracht.


Zaterdag heb ik samen met Evaline alle laatste dingen uit de hal, woonkamer en keuken gehaald. Beneden is nu alles helemaal leeg, klaar voor het egaliseren van de vloer!
Spannend!


Tijd om lekker even te relaxen in bad of gewoon samen met Pepsie!