Week 35




De week begon spannend. Met last van een vulling ging ik snel naar de tandarts. Het bleek (gelukkig) alleen een vulling die los was gegaan, nog net op tijd om een ontsteking te voorkomen. Phew. Geknoei in je mond is nooit leuk.
De voorbereidingen voor een spannende avond met buurtpreventie zijn we gestart. Een ex inbreker komt vertellen van zijn ervaringen in onze wijk. De folder die we zelf gemaakt hebben wordt deze week bezorgd bij iedereen, Benieuwd hoe de reacties zijn!
Ik had een heerlijke koffieochtend bij de buurvrouw, waar we lekker bij kletsten en zij het verhaal rond de zwemtocht van Maarten van der Weijden vertelde. Zij waren er bij. En wat hoorde ik gisteren,,, bijna 5 miljoen euro opgehaald. wauw. Diep respect.
Ik volgde de tocht volop via NOS-live op YouTube. De Elfstedentocht, daar heb ik echt wel wat mee. En ook met Maarten, waar Kees al een aantal keer mee gezwommen heeft.
Ik werkte 2 middagen in de Huiskamer en leerde alweer nieuwe dingen. De koffiemachine, het maken van de broodjes van de menukaart. Leuk, leuk, leuk.
We zijn begonnen met de voorbereidingen voor 14 oktober, dan hopen we 25 jaar getrouwd te zijn. Ergens hier in de buurt willen we het vieren. Ik activeerde mijn netwerk en nu bezoeken we verschillende opties. Fijn om mee bezig te zijn.
Ik maaide het gras wat lekker hoog groeide. De regen van de afgelopen weken deed zijn werk goed! Gelukkig.
In de tuin veel bloemen voor de bijen. Maar ook de appeltjes groeien en rijpen door. Dit weekend kon ik de eerste plukken.

Vanmorgen in de zon voor het ontbijt de eerste van mijn eigen appelboom. Heerlijk zoet en sappig.


Het aquarium. Meestal doen we een grote beurt in de zomervakantie. Nu was het toch echt tijd om dit aan te pakken. Alle oude bodem ging er uit. Een plantje die niet best meer was ook. Een nieuwe bodem. Met het oude water om de bacteriƫn te behouden. De vissen hebben het allemaal overleefd. Van lieve vrienden kreeg ik 2 slakken. Zij eten graag komkommer. Op de foto beide slakken, waarvan eentje op de komkommer, de ander bovenin op het raam. De kikker doet ook nog steeds mee, gaaf!

Ik maakte de krans weer nieuw aan de voordeur. Ben weer trots op het resultaat.

Samen met Kees fietste ik naar Breda, het station. Voor hem een oefenrit om te kijken hoe de elektrische fiets rijdt en hoelang de tocht is. Zo is hij goed voorbereid op een ritje morgenochtend vroeg. Nabij het station dronken we even wat.

Tussen alle dingen door is Kees bezig geweest met het plafond, de elektra voor de inbouw verlichting. Een aantal even aangesloten om in de avond te zien of het allemaal goed werkt.