Week 34



Maandag bracht ik de laatste papieren voor Tim naar Tilburg. Zo is nu alles goed voorbereid voor een komend schooljaar. Maandag mag hij gaan beginnen. Spannend!
Deze week startte Evaline weer met school: vroeg op, snel ontbijten en weer fietsen. Een nieuw, maar vooral bijzonder jaar: haar examens. Op zich staat ze er nu heel goed voor en nu hopen we dat ze zich er goed doorheen gaat slaan.
Dinsdag was ik de hele dag bij mijn lieve vrienden. We maakten er een gezellige dag van, namen koffie bij het tuincentrum en zongen uit volle borst lekker mee met de liedjes van Jannes.
De vlinderstruik die bij hun in de pot stond werd wel erg groot, mocht met mij mee naar huis. We hebben deze geplant op de plek waar de laurier stond. Ik had verteld dat ik zo graag daar een vlinderstruik wilde neerzetten, maar wist niet dat zij die van hun kwijt wilden!
Op maandag werd ik gevraagd om als oproepkracht aan het werk te gaan bij de bakkerij waar Evaline op zaterdag werkt. Natuurlijk heb ik het eerst met haar overlegd. En met Kees ook, uiteraard. Mijn besluit was genomen en zo ging ik woensdag, donderdag en vrijdagmiddag aan het werk. Ik werd vol gestopt met allerlei informatie. Mocht al snel alles zo zelfstandig mogelijk doen. Wat vond ik het spannend vooraf en wat was het leuk. Het gaf me zoveel energie om dit te doen. Qua salaris zal ik er zeker op achteruit gaan, maar zo heel anders werken. Dit is gaaf. Het contact met de klanten vind ik geweldig. Het verzorgen van bestellingen in de lunchroom heb ik nog niet gedaan, eerst even afkijken wat de gewoontes zijn. Maar wel het opnemen en serveren. Leuk! Ik maakte kennis met collega’s, waarvan ik er al een paar ken van het bezoek aan de winkel als klant. Allemaal lieverds werken er. Versleten, moe van alle indrukken, maar zo geweldig… ik ben blij! Vrijdagmiddag zei ze me dat ze me graag hebben wil en ik wil ook! Een nieuwe match een nieuwe uitdaging en wat heb ik er zin in.
Tussen mijn 2 (!) banen door haalde ik mijn zondags klussen in en ging langzaam de activiteiten voor buurtpreventie weer oppakken.
Gisteren werkte ik dan maar lekker in ons huis: stoffen, zuigen, bedden verschonen, afval opgeruimd en ik deed boodschappen.
Kees haalde hout en gips, samen met Tim op vrijdag. Ging gisteren starten met het uit raggelen van het plafond. Trapje op, trapje af… De start is er!
Tijdens onze lunch samen zat ik te kijken naar dat stukje gras met klaver. Ik telde in een minuut of tien 8 verschillende beestjes: een worm, een rups, een mier, een tor, een vlieg, een daas, een Pepsi en een Maxi! Die ondertussen samen aan het spelen waren in de tuin.