Marlinq

Wat ik nou precies wil gaan doen in mijn eigen bedrijf?
Eigenlijk wil ik per week zo een 10 tot 15 uur aan het werk. Onder schooltijd, in de avonden en eventueel een stukje in het weekend. Want ik wil de zorg voor de kinderen, Kees en het huishouden blijven doen zoals ik dat tot nu toe gewend ben.
Door het bedrijf van Kees wat alles met computers te maken heeft, heb ik ook nogal wat kennis op dat gebied vergaart en ben ik het ontzettend leuk gaan vinden.
Deel één van mijn bedrijf zal gaan worden: het administratief ondersteunen van een bedrijf voor internet. Een goede klant van Kees heeft een webshop maar niet de tijd en de mogelijkheden om deze goed te onderhouden. Nieuwe artikelen die toegevoegd moeten worden of artikelen die in de reclame gaan. Maar ook het rondsturen van nieuwsbrieven. Dit werk zal ik op mij gaan nemen. Bovendien ga ik de klant uitleggen hoe het programma werkt zodat zij er in rustige tijden zelf aan kunnen werken. Dit vind ik heel leuk werk en ik zou hier meer klanten van willen hebben!
Deel twee van mijn bedrijf is wat ingewikkelder om het goed op te starten. Maar het komt er op neer dat ik een samenwerking aan ga, met iemand die producten uit Indonesië laat komen, op basis van Fair Trade. Een flink aantal gezinnen leven van de inkomsten door de verkoop, van hun handgemaakte producten, hier in Nederland. Bovendien worden van de inkomsten waterputten gemaakt of onderwijs en medische zorg ondersteund. Dit spreekt mij heel erg aan. De producten worden nu alleen op de markt verkocht. Ik zal als mijn eigen organisatie rond is de producten in een webshop gaan zetten en ze op internet gaan verkopen.
Dat ik nog meer webshops wil en daar ook ideeën over heb, zal niemand verbazen. Maar ik heb er nog geen concrete gesprekken over kunnen voeren.
Nu ben ik dan niet alleen een thuisblijfmoeder meer, maar een Working At Home Mom.