Huiswerk

huiswerk
Elke dag op de fiets naar school, genieten van langzaam wakker worden of juist de dag van je af laten waaien. Een gevulde boekentas mee achterop. Want bij Tim op school is het de regel dat je gewoon altijd je huiswerk maakt, leert en je boeken mee naar school neemt.
Op vrijdag gaan we samen naar de supermarkt. Hij kiest er zijn eigen koek uit voor de pauze op school en kiest het avondeten wat hij die avond gaat klaar maken voor ons. Nagenoeg zelfstandig zorgt hij dan voor de maaltijd: gaaf!
Uit school vandaan eerst wat drinken en vertellen, dan gaat hij aan zijn huiswerk. Woordjes leren is het lastige onderdeel wat we nu en dan samen oppakken. Daarnaast heeft hij via internet veel contact met vrienden en klasgenoten. Als er een opdracht voor school samen gemaakt moet worden wordt dat meestal gewoon via internet gedaan, of op school in de pauze.
Het gaat goed met Tim. Ik ben trots op hem, hoe hij letterlijk en figuurlijk aan het groeien is. Zijn stem kraakt nu en dan, zijn huid probeert hij zo goed mogelijk te verzorgen en ook de haargroei is intussen een feit. Hij zit lekker in zijn vel, gaat met plezier naar school en komt met mooie cijfers thuis. Buiten internet kijkt hij graag films, leest boeken en gaat graag mee als we een boodschap gaan doen. Bij de start van het voortgezet hebben we met hem afgesproken dat hij zelf geld mag besteden aan kleding, telefoonkosten en geld voor iets lekkers in de pauze op school. Hij gaat hier heel goed mee om en weet leuk te sparen voor wat grotere aanschaffen. Gaaf! Bij scouting is hij patrouilleleider en dat gaat hem goed af. Hij is degene die zijn patrouille begeleid en zelf wordt hij begeleid door de leiding. Hij kijkt er altijd weer naar uit om daar naar toe te gaan.