Vakantie Texel 2013

DSC02111
Het Schipbreuk en Juttersmuseum Flora.
We reden zondag naar opa en oma, sliepen daar een nachtje en reden in de ochtend richting Texel.
Na de bootreis kwamen we al snel dit museum tegen. Een nichtje van Kees wees ons er op omdat er een stukje is gemaakt ter ere van haar overleden schoonvader. Het is een geweldig leuk museum. We keken er eerst een film met verhalen uit het verleden, uitleg over wat er allemaal te zien is. We liepen rond en keken onze ogen uit. Wat een grote en bijzondere collectie is dit.

DSC_8074 DSC_8102 DSC_8208

We hebben een fijn huisje met alles wat we maar wensen. Heerlijk een bad waar we elke dag even in liggen. Op het park is verder niets. Dat geeft niet, dat hebben wij ook niet nodig. We namen de fietsen van de kinderen mee en huurden fietsen voor onszelf. We reden via de duinen naar de vuurtoren. Die hebben we beklommen, wat een prachtig uitzicht. Op het strand aten we de meegebrachte boterhammen onder streng toezicht van vele meeuwen. Via het binnenland reden we naar een ijsboerderij. Dat leuk ons wel wat. We konden kiezen uit veel verschillende soorten smaken. Als laatste bezochten we die dag het Luchtvaart en Oorlogsmuseum. Een prachtig overzicht over de periode van de oorlog, een heleboel bijzondere voorwerpen en van alles wat met luchtvaart te maken had: heel gaaf, echt de moeite waard.

DSC_8315 DSC_8305

We hadden erg goed weer: niet te veel zon, niet teveel warmte en wel wat veel wind. Waar we ook kwamen, overal was het nog lekker rustig: het was voor ons de eerste vakantieweek en alleen Zuid-Nederland heeft deze week vakantie.

We reden naar Vogelbush Eureka. Vele vogels in kooien, een kleine roofvogels-show binnen en een grote roofvogels-show buiten. Wat fantastisch om meer te leren over al deze vogels, om ze zo van dichtbij te mogen zien.

DSC_8222

In de avond reden Tim en Kees samen naar de Spoorclub van Texel. Een mooie baan, veel leuke kleine details… was leuk om gezien te hebben.

DSC_8371 DSC_8415

Een dagje in Oudeschild. We wilden niet met een garnalenboot mee, maar ontdekten een boottocht die wel naar de zeehonden ging, maar daarna door naar de marinehaven in Den Helder. Dit was een heerlijke (beetje koele) boottocht. We waren nog net op tijd om wat zeehonden rond hun zandbank in zee te zien. De haven was superleuk. De kapitein kon veel vertellen over de schepen en door er zo langs te varen zie je ook hoe machtig groot zij zijn.

DSC_8506 DSC02189 DSC_8463

De laatste dag alweer op dit eiland. We sloten deze dag af met een bezoek aan Ecomare. We konden alles op ons gemakje kijken want ook hier was het lekker niet druk. Tijdens de voertijden van bruinvissen en zeehonden hebben we allerlei dingen kunnen leren over deze zeedieren. Evaline deed een speurtocht en we sloten het af met een wandeling van 1 kilometer waar onderweg allerlei opdrachten gedaan konden worden.

De reis terug naar huis duurde wat langer omdat we een half uur op de boot moesten wachten en we daardoor ook flink wat drukte onderweg tegen kwamen. Maar… dat was allemaal niet erg: met zo een fijne week achter de rug!!!