Verkeer


Hoog tijd om bij te praten: er is weer veel werk verzet.
De verkeerswerkgroep had met de directie overleg.
Hierin hebben we met elkaar duidelijk gekregen wie bepaalde taken zal oppakken. Wat onze plek in de organistatie is. Hoe we met budget en tijd om gaan.
Volgend schooljaar zullen er twee leerkrachten in de werkgroep zitten. Naast de verkeersouder die er dit jaar nieuw bij kwam willen we graag nog één verkeersouder in de groep erbij. Dan heb ik volgend jaar voldoende mensen om mij heen om het allemaal een stuk soepeler te laten verlopen. De conclusie was dat ik dit jaar heel veel gedaan heb, maar ook heel veel struktuur heb aangebracht, waarop we het volgend jaar een stuk gemakkelijker kunnen aanpakken allemaal. Immers een aantal dingen hoeven we dan alleen maar te kopiëren van dit jaar. Een goed en prettig overleg.
Tussendoor druk met de voorbereidingen van de verkeersweek:
in alle groepen wordt er naast de verkeersmethode een extra verkeersles gedaan. Per groep is dat verschillend (je weet al over die mp-3 speler voor groep 8 en de skatelessen voor groep 5). Met alle groepen heb ik nu een leuke activiteit afgesproken en waar nodig voorbereid.
De ouders zullen voorafgaand aan de verkeersweek een verkeerskrantje krijgen. Deze maakt de andere verkeersouder. Samen met haar heb ik gisteravond bekeken wat er allemaal in zou mogen staan.
Voor de ouders doen we ook iets, dit maal positief. Maar wat: dat blijft nog even een verrassing!
De fietsen van de kinderen van groep 7 en groep 8 zijn gecontroleerd en hebben vandaag een hercontrole gehad. Groep 7 gaat binnenkort het praktisch verkeersexamen doen en mag dan alleen op goedgekeurde fietsen rijden. Als groep 8 op het kamp gaat, moeten zij ruim 50 km fietsen en dat laten we ze graag op goede fietsen doen. Deze fietsen hebben we extra nagekeken op profiel in de banden en een bagagedrager. De fietsen die na vandaag nog niet in orde waren, worden door de juffen zelf nog nagekeken.