Verkeer


Zow, dat was even dubbelop… gisteravond en vanmiddag was ik weg.
Gisteravond was er vanuit VVN een workshop over de verkeersregels en over het beoordelen van handelingen van de kinderen tijdens het fietsverkeerspraktijkexamen. De verkeersregels die soms stiekum toch weer een beetje aangepast zijn, heb ik intussen wel in de vingers. We deden het theorieexamen zoals je dat ook moet doen bij het behalen van je rijbewijs. Maximaal 5 fouten mocht je maken: ik had er 4! Glim van trots!! Twee fouten maakte ik bij het gebruik van verlichting. Als ik in de auto stap zet ik automatisch altijd mijn verlichting aan. Daarmee wist ik niet precies meer hoe het zit met stadslicht en dimlicht. Het gebruik van groot licht en mistlicht voor- en achter… dat lukte me dan weer wel.
Vanmiddag was er een vergadering van BVL. Daar waren vele verkeersouders, leerkrachten en directies. Ieder doet het verkeersonderwijs op zijn eigen bijzondere manier. Leuk om tips en truuks van de anderen mee te krijgen. Goed om te overleggen en veel antwoorden op mijn vragen mee naar huis te nemen.
Intussen maakte ik ook nog een stukje om wat nieuwe verkeersouders er bij te werven, in de hoop dat we hier veel positieve reactie op krijgen.