Verkeer


Maandag was ik in de ochtend bij “fietsvaardig” voor groep 8.
Dit gebeurt deze week voor alle scholen in Oosterhout en wordt georganiseerd door VVN.
Midden in de stad op het plein bij de basiliek is een parcours gemaakt. Hierop rijden de kinderen allemaal moeilijke dingen met hun eigen fiets en een zware rugzak op hun rug. Zo leren ze hoe ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan fietsen en hun fiets goed kunnen gebruiken.
Dan was er nog een wagen van de EHBO. Zij vertelden iets over EHBO in het algemeen en hoe je bij kleine ongelukken onderweg het beste kunt handelen.
Als derde stond er een vrachtwagen. Hier mochten ze in klimmen en zelf zien hoe groot de dode hoek van de vrachtwagen nou eigenlijk is.
Het laatste onderdeel is dan een quiz. Eigenlijk allerlei vragen over verkeerssituaties waarin een fietser terecht kan komen. Net zo iets als het verkeersexamen van groep 7.
Ik ben niet gaan helpen, maar wel even gaan kijken. Evaline was immers een dag thuis voor het herstel van haar oog.
In de avond hadden we een vergadering van de verkeerswerkgroep. Hiervoor had ik een agenda gemaakt, de vergadering voorgezeten en naderhand samen met iemand de notulen uitgewerkt.
Trouwens, voor het theoretisch verkeersexamen waaraan Tim ook mee deed is hij geslaagd. De meeste kinderen uit zijn klas ook. Degene die niet waren geslaagd kregen vandaag een herkansing. Dat gebeurt dan 1 op 1 zodat er samen gekeken kan worden naar de vragen en plaatjes.