Zondag


Vandaag zomaar eens een dagje zonder afspraken en zomaar gewoon thuis.
Dat is voor een keer ook wel even lekker.
Tim heeft een mail gemaakt met foto’s erbij aan de oude school.
Evaline heeft een mail gemaakt met foto’s erbij aan de oude school.
Zij heeft ook aan een aantal meiden uit Lisse een kaartje gemaakt en opgestuurd.
Na de negen weken vakantie zitten we nu, na twee weken school, weer strak in het ritme van de schoolbel.

De eerste twee weken van school fietste ik (samen met Evaline) met Tim mee naar school om hem vertrouwd te maken met de weg. Dat gaat nu zo goed, dat hij zelf gaat fietsen deze week. De route is niet al te moeilijk en ook niet bijzonder druk, dus het moet lukken.

Tim heeft op school al een aantal leuke contacten opgedaan. Geniet van de lieve juf en is al een beetje gewend. Er gaan een aantal kleine dingen toch wel anders hier op school, maar hij pakt een en ander flexibel op.

Tim ging donderdagavond een keer kijken bij zwemvaardigheid III . In Lisse was hij net klaar met zwemvaardigheid II. Maar hij vond dit heel erg niet leuk, dus gaan we even op zoek naar een andere sport.

Soms hebben we het nog wel over die tijd in Lisse, een tijd waarin niet alles helemaal naar het zin was, maar wel waarin we leefden en ook onze goede ervaringen hebben gehad. Toch is het bij ons allemaal niet met zwaar heimwee en dikke tranen met tuiten. (gelukkig). Daarbij beseffen en voelen we dat we hier zo veel meer op ons gemak zijn… de aansluiting is er.

Evaline speelt zeer regelmatig met allerlei verschillende meiden. Heeft nog niet echt een boezemvriendin ontdekt, maar dat zal zij de tijd moeten geven.

Evaline is al druk met zwemles voor diploma B en leert ook hier (net als op school) dingen net een beetje anders te doen. Duiken bijvoorbeeld: niet met twee benen tegelijk, maar één been voor en één been achter.

Het banen zwemmen zoals wij dat kennen uit het westen, doen ze hier helemaal niet.
Dus hierin zal ik een alternatief moeten gaan zoeken, ik deed dat eenmaal in de week.

Mijn dagen zijn nog altijd gevuld met wat kleine klussen hier in huis, die ik in de vakantie had uitgesteld tot na de vakantie.
Verder wil ik volgende week serieus op zoek gaan naar wat werk. Kijken of ik hier iets kan vinden voor onder schooltijd, anders dan poetsen.
Natuurlijk hou ik het huis wat netjes en vang een ieder op die dat nodig heeft. Immers alle nieuwe dingen moeten worden verwerkt, alles kost nog even wat meer energie dan over een half jaar, als alles heel gewoon is geworden. Bovendien ben ik aan het werk om voor een klant zijn website te vullen met foto’s en teksten: leuk om te doen!

Als het goed is, zal Kees zijn laatste dag in Rotterdam eind van deze maand zijn. Of er daarna snel een nieuw project is waarin hij aan het werk gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. Zo wel, dan volgt er vast begin oktober wel een week vakantie voor hem, om even een echt vakantie-gevoel te hebben dit jaar.

Gisteren heb ik met Tim een start gemaakt in de tuin. We begonnen met het wegwerken van een hele berg teveel gegroeide hedera. Tim was erg enthousiast en heeft me zo enorm geholpen.