Uitgezocht

papierwerk
Nadat ik deze week ons had aangemeld bij een huisarts en de apotheek…was ik er klaar voor: een flinke stapel werk. Meestal bekijken wij de post en de geldzaken eenmaal in de week. Natuurlijk weten we heus wel hoeveel we ongeveer te besteden hebben, maar toch is het fijn om dit in de gaten te houden. Twee maanden lang deden we dit niet. Nu en dan ging er wat extra geld van de spaarrekening naar de betaalrekening, maar verder hebben we het niet echt bijgewerkt. Vandaag heb ik de stapel papieren doorgewerkt. Fijn, nu heb ik ook gelijk gemerkt dat wij voor water-electra-gas veel te weinig per maand zouden gaan betalen. Alle leveranciers gebeld: bedragen verhoogd zodat we niet in december voor een torenhoge afrekeningen staan. Nog een aantal telefoontjes met de bank, een onderhoudsbedrijf enzo. Alle geldzaken op een rijtje gezet en nieuwe bedragen in de boekhouding ingevoerd. Alles bij elkaar een flinke kluif en ik ben er dan ook zowat vier uur mee bezig geweest. Maar… dan heb je ook wat: alle overzicht weer terug over uitgaves, inkomsten en zaken die nog lopen. Heerlijk.
Het was al een week van opruimen: alle producten in de keuken nagekeken op houdbaarheid en jawel, er waren een paar dingen toch wel echt overtijd… dat levert dan wel weer fijn wat kastruimte op!
De telefoonnummers in de telefoons vernieuwd zodat ik nu snel bijvoorbeeld een dierenarts hier in Oosterhout kan bellen ipv de beste man in Lisse!
Met Evaline zette ik een tafel neer waarop al haar playmobile weer staat om fijn mee te spelen.
Met Tim bakte ik wat lekkers voor bij de koffie. Het huis geurde er helemaal gezellig van, bij al die regen die vandaag langs het raam stroomde.