Jaaroverzicht 2023

 

  
 
Een jaar voorbij gevlogen, maar voldoende tijd voor ontspanning.
Dit jaar elke maand een foto: Marlies in haar geliefde bos.

Op mijn werk alweer 3 jaar in dienst. Ik werkte nog altijd op dezelfde afdeling, mijn werkzaamheden zijn wel wat verandert. Belangrijk voor mij is de balans tussen administratief en actief bezig zijn met het welzijn van de bewoners.

In september begon mijn opleiding Tactiel Stimulering. Spannend om wat nieuws te gaan leren, maar wat ben ik enthousiast. Blij dat ik deze stap heb mogen en kunnen nemen. Lesdagen ben ik in Eindhoven. Daar een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Thuis mag in vanaf lesdag 6 oefen behandelingen geven. Heb intussen 30 verschillende mensen op mijn behandeltafel gehad. Ik mag behandelingen ontvangen, theorie leren en een werkstuk schrijven.

Wandelen deed ik super graag en heel erg veel, met Kees, Tim, Evaline, mijn vriendin, de hondjes. Eindeloos fijn!

De ukelele, hij bracht mij kracht terug in mijn handen, plezier in het bewegen van mijn vingers. Serieus minder pijn welke doorwerkt op mijn hele lijf. Het eerbetoon omgezet in een tattoo. Dagelijks werd er door mij geoefend, helaas de laatste weken wat te druk door de opleiding, maar ik voel het kriebelen… het komt goed! Samen met mijn buurvouw bijna elke week geoefend, dat waren gouden uurtjes.

Het schijnt, wanneer je eenmaal corona gehad hebt, je weerstand minder is. Nou bij mij is dat wel echt zo. In februari en november opnieuw corona gehad. In mei nog eens mee gedaan met de griepgolf. Toch elke keer weer taai genoeg om er overheen te komen. Hersteltijd is wel langer dan een paar dagen, maar telkens weer zie en voel ik de vooruitgang.

De andere hoogtepunten van dit jaar waren:
Samen met Kees 30 jaar getrouwd zijn, de vakantie met zijn vieren naar Frankrijk, de vakantie met Kees naar Callantsoog.
Maar ook de lunch met tante Marthy, de reünie van neven en nichten van de fam van Kees en de fam van mijn moeder.
We vierden met ons viertjes Valentijnsdag, vierden bescheiden carnaval, we hadden dikke pret met Halloween en natuurlijk vulde ik de schoenen met Sinterklaas.

Hersteltijd is soms ook juist iets leuks doen, creatief bezig zijn is voor mij een levensbehoefte. Dit jaar maakte ik natuurlijk wel weer zelf de kerstkaarten maken, klaar in augustus vanwege mijn opleiding. Samen met Evaline kocht ik een naaimachine en kroop hier vaak achter om iets speciaals te naaien. Eenmaal in de week is het mijn beurt om te koken en dat lukte best heel goed dit jaar. Ik las de hele serie van de zeven zussen. Had plezier in het maken van een leuke krans voor de deur. Ik poetste het huis schoon, samen met Evaline en tuinierde met grote regelmaat, soms met hulp van Kees en Tim.

Knuffelen met Pepsie en Maxi loopt als een rode draad door ons dagelijks leven heen.

Kees werkt nog altijd met plezier in Zevenbergen. Een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen in het gemeentehuis. Hij zwemt 2x in de week. Wandelt 3x per dag. Kookt 4x in de week.
Kluste zich een weg door de garage en verkocht de aanhanger en zijn motor.

Tim is aan het werk bij gemeente Breda en gaat daar dagelijks met veel enthousiasme naar toe. Hij doet 1x in de week jiu jitsu en gaat 1x in de week bolderen. Daarnaast regelmatig op stap voor een lange wandeling in een of ander prachtig natuur gebied. Hij naaide regelmatig leuke dingen op de naaimachine en heeft daar veel complimenten mee verworven. Hij doet vaak dingen met verschillende vrienden en komt vol verhalen weer thuis.

Evaline is nu aan het 2e jaar van haar studie begonnen. Zij weet zich goed staande te houden, dikke trots! Zij gaat regelmatig bolderen, wandelt regelmatig met Kees mee en gaat fitnessen. Ze spreekt vaak af met vrienden en helpt nog altijd in ons huishouden met een stukje poetsen.
Ze werkt bij de gezondheidswinkel op 2 vaste dagen in de week, maar doet soms wat extra als er zieken of vakanties van collega’s zijn.

Kortom: stil zitten zit er niet in, bij ons alle vier niet!!!
Op naar een nieuw jaar vol mooie avonturen!