Week 45, vakantie

Vakantie, een week lang hoefde ik niet naar het werk toe.
Heerlijk veel geslapen, lijf opgeladen, hoofd leeg gemaakt.
Het was een pittige periode met de start van de nieuwe opleiding, het huiswerk, het reizen… maar zo ontzettend leuk.
Deze vakantie was ik de enige die vrij was.
Tim een paar dagen ziek, ging eind van de week weer aan het werk.
Evaline alle dagen naar school en werken.
Kees alle dagen aan het werk, maar had de woensdag deels vrij kunnen maken.

Voor school maakte ik een presentatie. Trots op het resultaat.
Verder werkte ik alle theorie opdrachten uit, heb boeken verslagen gemaakt en organiseerde alle gegeven behandelingen en daarvan de verslagen netjes op een rijtje.
Voor Kees maakte ik een hoes voor over zijn piano. Heerlijk weer even tijd om achter de naaimachine te kruipen!
De dag dat Evaline thuis was voor de lunch maakten we van restjes een heerlijk hapje.

Fijn om tijd te hebben voor het koken van het eten. Hier een soort zelfgemaakte salade die super lekker bleek te zijn. Met witlof, appel, komkommer, augurk, knakworsten. De dressing van mct olie, mayonaise en mosterd. Een middagwandeling bracht een stukje prachtig blauwe lucht op de foto!




Een wandeling, samen met Kees, in de buurt van Valkenswaard, rond de Dommel. Wat genoten we van de vele eindeloze vergezichten. We liepen langs en door weilanden (met koeien) en zagen de watermolen. Deze heeft in de loop van tijd verschillende functies gehad. Natuurlijk paddenstoelen, en smalle paadjes die deze wandeling van 7 kilometer compleet maakten.


Voor de regen echt naar beneden kwam, waren wij bij het lithografie museum.
Een helder en duidelijk verhaal over het ontstaan van de drukkunst tot en met het heden waarin de chips hun intrede gedaan hebben. Een demonstratie waar we even op hebben mogen wachten, was zeker de moeite waard. Enorm interessant. Een fantastische dag, echt even een vakantiegevoel was dat!

Ik las alle tijdschriften die waren blijven liggen, maakte het huis lekker schoon. Deed alle boodschappen die nog op mijn lijstje waren blijven staan de laatste tijd. Ik keek mijn favoriete televisieprogramma’s. luisterde nieuw uitgebrachte muziek. Maakte de voortuin netjes en haalde de blaadjes uit de achtertuin. Las mijn geweldige boek uit. Speelde ukelele met mijn buuf, wandelde met mijn vriendin en genoot vooral van rust.
Even die broodnodige reset. Met een goed voornemen: hou de tijd voor mezelf goed in de gaten. Net als Maxi: ik ben er soms gewoon even niet.