Week 31


De laatste vakantie dag vierde ik met oud- en huidige collega’s.
Met elkaar een lunch om samen bij te praten, te knuffelen en vooral te genieten van elkaars gezelschap. Het eten was erg lekker, bij Jansen en Jansen in Dongen.
Mijn lunch weer ingepakt om mee te nemen.
Van het bestuur kregen we een bon cadeau om er iets leuks voor jezelf van te kopen.
Ik koos voor een heerlijk zachte sjaal voor de komende herfst waarin vast de dagen weer wat koeler gaan worden!

Ook Kees is weer volop aan het werk gegaan deze week. Wij samen gingen weer op stap en dronken een lekkere kom koffie/thee met goede gesprekken. De kinderen hebben hun belofte gehouden, het vaderdag-nacht-shirt voor Kees is weer uniek en origineel geworden, dikke trots dat zij er nog altijd zo iets moois van weten te maken. En tja… soms moet Kees gewoon gek op de foto staan!

Oeps, dat was even schrikken… “vroeger” kreeg ik gewoon flink hoofdpijn en wist ik dat mijn bril maar weer eens nagekeken moet worden. De laatste weken was ik de glazen alsmaar aan het poetsen en het hielp maar niet. Bij de brillenwinkel bleek dat mijn zicht op alle manieren (sterkte, cilinder, lezen flink achteruit is gegaan. Meestal had ik een nieuwe bril na 2 jaar, maar deze heb ik intussen al ruim 3 jaar. De pijnstilling voor reuma doet ook genoeg voor de hoofdpijn, dus! Gelijk maar afgesproken met mijzelf om het gewoon ieder jaar even te laten opmeten. Kleine moeite, wellicht groot plezier! De keuze was lastig dit jaar, tussen 5 die ik echt wel leuk vind.
Dat doe ik dan gelijk met de controle van de zetting van mijn ringen. Dat doe ik ook jaarlijks.
Samen met Evaline onderweg voor deze boodschappen, aten we heerlijke kersen, wel 3 aan elkaar!

Op vrijdag reed ik samen met Evaline naar Sassenheim. In den beginne ging ik elke twee weken langs het graf. Later werd dat eens in de maand. 12 jaar geleden, de verhuizing naar het heerlijke Brabant, maakte dat ik nog 2x in een jaar ging. Intussen is dat nog maar 1x in een jaar. Het graf ziet er netjes uit, heb samen met Evaline de blaadjes verwijderd, het onkruid gewied. Daarna de stenen ingespoten met schimmelweg. Een wandeling door het dorp bracht ons een lekkere lunch en een praatje bij de boekhandel. Een oud-klasgenootje van mij die deze winkel doet. Leuk om haar even gezien en gesproken te hebben. Het graf netjes schoon gespoeld achter gelaten, een kaarsje bij Maria aangestoken en toen weer rustig terug naar huis gereden.

Kerstkaarten dit jaar met Diamond Painting. Lekker rustig met een mooi muziekje op of een podcast luisteren. Zo leuk om hier mee bezig te zijn. Samen met Pepsie en Maxi die er gezellig bij kwamen liggen!

Wat spannend en wat mooi. In ons bos zien we ze opeens op verschillende plekken hangen: kastjes voor vleermuizen. We hebben veel vleermuizen in onze buurt en zijn nu alleen maar heel blij dat ook in het bos mooie plekjes voor hen zijn.