Week 22







Op zondag ging ik samen met Kees mee met een wandeling van IVN.
Samen met een gids en nog 30 andere mensen en gidsen liepen we door “ons” bos. Wat was het heerlijk weer. Wat was het leuk om het bos door de ogen van anderen te bekijken. Wat was het leuk om informatie te krijgen over allerlei waar wij zomaar aan voorbij zouden lopen.
Een eindeloze start van mij (1 week) vakantie.
Kees en de kinderen hadden hun normale werk/school ritme.


Mijn verjaardag (alweer 55 jaar!!!) mocht ik starten met een mooie “lang zal ze leven” gezongen met een ontbijt op bed en cadeautjes. Van Kees mijn favoriete geurtje en een boek met muziek voor de ukelele. Van Tim een kussen voor buiten. Van Evaline de set compleet… van samen met moederdag kreeg ik van zilver hartjes oorbel-stekers, hartjes oorbel-creolen, hartje-ketting, hartje-armband, hartje-ring.
In de middag met Evaline boodschapjes gedaan voor het cadeautje wat ik van mijn schoonouders heb gekregen. En we deden samen een cursus.
In de avond mijn favoriete eten: sla. En met elkaar keken we naar alweer een nieuwe film uit de Marvelserie. In de bioscoop. Het was er rustig. De film haperde nu en dan. Om dat te compenseren kregen we vrijkaartjes voor nog een keer film kijken!

Dinsdag: samen met mijn vriendin. Vriendschap, rustgevend en gezelschap. Wat een mooie middag. We vierden mijn verjaardag en onze vriendschap.


Woensdag: een klein meidenfeest. Het voelt bijzonder om 55 te mogen worden. Bij 50 dacht ik nog… ach… Maar intussen met de kennis over mijn lijf (fybromyalgie en artrose) en hoe hier mee om te gaan (de reuma lijkt rustig op dit moment)… samen met het wegvallen van lieverds om mij heen. Ik ben heel dankbaar dat ik 55 mag worden. Dankbaar voor hoe vitaal ik nog mag zijn en kan genieten van zoveel moois in het leven.
Ik wilde dit vieren. Niet met veel mensen, maar juist met mensen die er hier dicht bij mij toe doen. En zij waren bij het meidenfeest. Wat vond ik het leuk om het in de ochtend voor te bereiden. Alles koolhydraatarm. Zo konden zij kennis maken met onze gewoontes. En wat hebben we genoten. Van elkaars gezelschap, van het lekkers en van het buiten in onze tuin met goed weer. Wat een energie, wat een feest, wat heerlijk. Ik kreeg een relax-pakket met een bladcadeau, thee, koekjes en een vrolijke beker. Zo lief, dat had dan ook weer niet gehoeven. Maar toch, dankbaar en blij met deze heerlijke middag.

Donderdag was het zo’n dag. Ik voelde hem al een paar dagen aan komen. De vermoeidheid denderde met mokerslagen door mijn lijf. Alles pijn, alles moe. Ik koos voor rust. Wat langer op bed, een poosje buiten in de tuin en een kleine wandeling met Kees mee.
Vrijdag, heerlijk weer, hebben Kees en ik een mooie wandeling gemaakt bij Surrea. We genoten van de rust, zon, wind en de natuur. De zwanen met kleintjes, wat was het leuk om daar naar te kijken. Het bos weer eindeloos lekker groen. Met de zon erbij een vrolijk gezicht!
De vogels floten om het hardst, heerlijk!

Pepsie en Maxi deze week veel om mij heen, lekker knuffelen of gewoon fijn bij elkaar zijn. Ik ben zo blij met hun gezelschap!