Week 37


Alle spullen van de zolder staan netjes op hun plekje. Voor Pepsie weer haar vertrouwde plekje terug. Een doos waarin ze nu en dan even een time-out neemt. Helemaal blij is ze.


Niets vermoedend begon ik dinsdagochtend rustig aan de Hibiscus. De struik zouden we weghalen wanneer ze onze muur komen verbeteren. Ik dacht nog een week te hebben om tussen mijn werk door de tuin leeg te maken voor de werkmannen zouden starten.
Onze overbuurman vroeg of wij naar voren geschoven konden worden… reden was zo goed dat ik “jawel” antwoorde. Hij kwam helpen met de dikke stam door te zagen met een kettingzaag. Evaline kwam helpen met de andere struiken. En alles bij elkaar was ik na 3 uur zover dat de steigers opgebouwd konden worden.
Voor mijn lijf niet echt een goede actie, maar vooruit… het kan maar klaar zijn.
Volgend jaar willen we de voortuin opnieuw inrichten. De struiken die er nu stonden, zouden niet blijven en zijn nu met de grond gelijk gemaakt. De wortels komen we volgend jaar vanzelf wel weer tegen,
Steigers gebouwd, doek er om heen, ramen afgeplakt… en daar was 2 dagen flinke herrie van het verwijderen van de oude cement laag. Daarna 1,5 dag voor het afspuiten van de stenen.
Op de foto’s het verschil.
Ook aan de achterkant, bij de slaapkamer werd het kleine stukje meegenomen.
Helaas, na alle troep zat dan toch echt de regenpijp verstopt. Kees maakte ruimte door te graven en haalde de regenpijp los, nu een stuk voor het afvoeren van de bladeren ertussen gezet. Een extra, onverwachte klus, maar mooi opgelost.

In de avond wandelen we veel samen, de zonsondergang, de maan… je merkt echt dat het nu sneller donker aan het worden is. Op onze donderdagavond waren we samen naar Ikea. Even winkelen voor handige dingen in huis. Gezellig was het!
Tussendoor maakte ik het huis schoon en ook het gras van de achtertuin gemaaid. We oogsten veel bramen, jammie en ook de druiven zijn rijp. Hoewel die wat minder zoet zijn, dit jaar.
Ik werkte vele dagen, maar alleen halve diensten zodat ik zelf niet teveel overuren maak, voor een collega die nu vakantie heeft. Nu het weer zich van een mooie, zachte kant laat zien, ben ik volop buiten te vinden met de bewoners. Zij genieten hier enorm van.
En ook deze week weer een heerlijke wandeling met vriendin, in het bos.
Kees was volop aan het klussen van de laatste dingen op zolder en werkte voor Zevenbergen zijn uren vol.
Tim is nog steeds aan het werk bij de slagerij en gaat 3 dagen naar Eindhoven om er heel veel te leren over coachen. Ik ben zijn gewillig slachtoffer, grin! En wat is hij blij dat de jui jitsu weer gestart is. Daar gaat hij elke week naartoe en ook nog 3x in de week fitnessen. Sportief hoor (klinkt de trots door mijn typen heen?)!
Evaline ging een aantal dagen naar school in ‘s-Hertogenbosch en kreeg ook online les. Is volop zich een draai aan het vinden rond het reizen en het maken van huiswerk. Gelukkig is het niet allemaal alleen maar vermoeiend: ze is er heel positief bij.
Ze werkte ook nog extra in de gezondheidswinkel. Wat een energie!
Alle vier zijn we vlijtig aan het oefenen op onze muziekinstrumenten. Regelmatig horen we elkaar lekker bezig zijn. Tim op zijn elektronische piano, Evaline op de gitaar, Kees en ik op onze (elk zijn eigen) ukelele.