Jaaroverzicht 2020






Het jaar begon met veel afscheid. Ik stopte met de buurtpreventie en het zwerf-afval-pakken.
Ik nam afscheid van mijn dierbare lieve vriendin, die ik nog heel regelmatig mis.
Ik ging aan het werk in Goirle, na 10 maanden heb ik daar afscheid genomen om naar een andere werkplek te gaan. Van Kees kreeg ik een nieuwe auto, dus afscheid van mijn oude wagentje.
Naast alle ingewikkelde en lastige dingen van corona hebben we er een mooi, warm, gezellig en lekker jaar van gemaakt. Zoveel foto’s van ons lekkere eten en toch weten we nog goed af te vallen of op gewicht te blijven!
Corona… in april bracht ik bij de ouderen in onze straat een bingo-kaart van een bingo die via de lokale omroep werd gespeeld. In december bracht ik hen een kerst-oud/nieuw pakket.
We vierden met zijn vier onze vakantie thuis. Maakten daar een heerlijke twee weken van.
Kees werkt vanaf maart vanuit huis en gaat hooguit 1x per maand even naar kantoor, als het echt niet anders kan. Kees bleef zo lang mogelijk zwemmen. Stapte elke dag op de crosstrainer en bleef rustig door gaan met afvallen.
Tim heeft zijn propedeuse gehaald en ging stage lopen. Na 2 weken op kantoor werd het kantoor gesloten en werkt hij nu vanuit huis. Hij ging de eerste maanden nog mee fitnessen maar is intussen elke week lekker  aan het hardlopen. Voor zijn verjaardag maakten we samen een duimring.
Evaline volgde vorig schooljaar veel digitaal onderwijs. Dit jaar, haar examenjaar is zij echt op school. De examens maken en ook de lessen zijn op school. Dit om te voorkomen dat er teveel uitval gaat plaats vinden. Zij kreeg de diagnose dyslexie en is dit een plekje in haar leven aan het geven. Voor haar verjaardag kreeg zij rijlessen, die nu even stil liggen, door de strenge lockdown. Zij liet 2 van haar verstandkiezen trekken om te voorkomen dat die kiezen haar kaak ontwrichten.
Ik kreeg de diagnose fibromyalgie en artrose. Ging hier actief mee aan de slag. Gesprek met de reumaconsulente, aanpassingen in mijn leefwijze. Ook volgde ik de cursus Sterk met Pijn. Wauw wat een enorme nieuwe wereld is voor mij open gegaan. Trots dat ik dit heb aangedurfd.
Een jaar waarin we ondanks de beperkingen van corona heel veel hebben beleefd. Waarin we vooral ons bewust zijn van waar we dankbaar voor zijn. Ons mooie warme liefdevolle gezin, onze fantastische woning. Ruimte geven aan elkaar, elkaars nabijheid opzoeken en samen veerkrachtig reageren op wat er op ons pad kwam. Wauw.