Isolatie



Vroeg in de morgen stonden ze al voor de deur. Grote zakken vol kleine donkere korreltjes werden gemengd met lijm. Veel gaten werden geboord in de muur, waar de isolatie naar binnen werd gespoten. Die gaten werden later weer dicht gemaakt met cement.
In de avond kwamen ze terug. Er was een gat onder het huis in een muur gemaakt. Door dat gat werden de balletjes onder de woonkamer gespoten. Dit keer zonder lijm. Daarna werd ook het deel onder de keuken/gang/toilet vol gespoten met de balletjes.
Een fikse schoonmaak klus volgde. Eerst onze “oprijlaan” schoon gemaakt, ook die van de buren. het lag er nog vol met bolletjes. De andere ochtend zag ik de bolletjes ook op het trottoir liggen en op straat. Ik veegde alles schoon. De ramen zeemde ik samen met Kees. Er zat heel veel stof van de stenen van het boren op.
Bij het dak van de uitbouw was het al net zo erg: bolletjes en stof van het boren van de stenen. Ik veegde, spoot met de tuinslang alles schoon, veegde en veegde alle water weg. Nu is het daar weer netjes. Ook hier gelijk de ramen gezeemd van de slaapkamer en het dakraam van de uitbouw.
Phew, alles is weer naar mijn zin.