Examens




Een zelfde mooi vaasje gevuld met weer andere gezellige bloemen. Dat gaf Evaline als afscheid van alweer een schooljaar lang bijles Engels. Een grote steun en toeverlaat waar we nog geen einde in zien. Evaline heeft het gewoon nodig. En er is alvast afgesproken dat ze volgend schooljaar gewoon weer samen verder gaan. Net zo lang als nodig is.
De voorbereidingen van haar examens had Evaline best heel goed opgepakt. Tijdens de vakantie al volop aan het leren geweest.
Eindelijk was het dan zover, dat eerste examen. De stress vloog haar aan. Ik stelde voor om elke dag na haar examen “iets” leuks te gaan doen. Als ontspanning. Even samen. Even weg van alles wat moet.
Het heeft haar zo enorm geholpen. De examens te relativeren, de spanning te laten zakken. Maar ook om nu terug te kijken op de leuke dingen. Die overschaduwen de stress en spanning.
Zo trots op haar. Ze heeft zich voor 100% ingezet.
We gingen veel winkelen samen, gewoon dingen die toch wel nodig waren of lekker een tuincentrum in. Ach er was elke keer wel weer wat te verzinnen.
Ook gingen we op de vrijdag na 5 examens (ze moest er toen nog 2) naar de Evenaar. We gingen de eekhoorntjes voeren. Haha, we bleven er wel 2 uur. Het was zo lekker rustig toen, niemand die ons in de weg liep. Veel beestjes die echt trek hadden en lekker kwamen eten van ons voer.

Op dinsdag had zij haar laatste examen. Vooraf kon ze niet leren voor het examen tekenen. Dus hadden we besloten vooraf te gaan lunchen samen. Dat was super lekker en heel leuk!
We haalden aardbeitjes bij het aardbeienterras.

In de avond bakte Evaline als feestmaaltijd omdat de examens klaar waren, heerlijke pannenkoeken en wafels toe allemaal met aardbeien!!!
Nu heeft zij 12 weken vakantie. Deze week ging ze al een middagje vakantiewerk doen bij een nieuwe werkplek. De gezondheidswinkel in de stad kan haar hulp enorm goed gebruiken. Eens kijken wat ze hier van vindt!