Mijlpaal


Wat een week, wat een trots, wat een blijdschap, wat een moe en wat een pijn… maar…. wauw zo geweldig!!!
De laatste verhuisdoos, uitgezakt, gescheurd, op gebruikt mocht in de kliko.
Symbool voor alles wat er is gebeurt de afgelopen week.
Na de slaapkamer en de zolder ruimde ik samen met Evaline haar kamer op. Alle creatieve dingen een goede plek. Alle game-spulletjes in een nieuw gekochte ladenkast.
We besloten samen om alles wat met tekenen te maken heeft op haar kamer te verzamelen. De rest creatief materiaal zou beneden komen/zijn.

Beneden de kast onder de trap. Steeds meer verzamelde zich spullen daar die daar helemaal niet horen. Het was er vol, te vol. Ik ruimde de kast plank voor plank leeg. Maakte schoon, sorteerde alles opnieuw en liet uit de kast wat er niet meer in mag.
Heerlijk hoeveel ruimte er nu weer in de kast is: echt lekker!

Dan het washok. Daar had ik zo tegen op gezien. Ik ben er ook een lange dag mee bezig geweest. Spullen vanuit de garage, vanuit de tuin, onze administratie en de creatieve spulletjes… alles had zich daar een plekje aangemeten. Ook hier werkte ik plank voor plank. Schoonmaken, sorteren, uitzoeken, apart leggen voor de afval/verkoop.
Stapje voor stapje kwam uit de chaos wat structuur.

Langzaam vulde de prachtige kast in de woonkamer zich met verschillende dingen: papier, spelletjes, boeken, administratie, rommeltjes. En uiteindelijk lagen daar alle creatieve spullen gesorteerd op tafel. Samen met Evaline goed nagedacht over hoe dit op te gaan bergen. En we kozen voor nieuwe dozen. Met deksel om alles schoon en netjes te houden. Niet te groot om alles goed te kunnen opbergen van soort bij soort of juist per thema. Doorzichtig zodat we kunnen zien wat er ligt en waar het ligt. En kijk nu dan eens naar het resultaat…. Zo ongelooflijk blij, trots, tevreden.

En ja, zoveel spullen door je handen laten gaan. Zoveel sjouwen, verplaatsen, weg brengen naar de afval. Het koste moeite en mijn lijf deed er pijn van. Maar zeker het washok met alle spullen: dat had ik niet in 2 of 3 dagen willen gaan doen. Dan raak ik het overzicht kwijt, dan laat ik de spullen niet lekker in de woonkamer liggen.

Die dag heb ik op lekker eten getrakteerd bij de Turk. Met als toetje een heerlijk ijsje!
De andere dag heeft Tim alweer een heerlijke ramensoep gemaakt.

Bij alle opruimen kwamen ook de fijne fotolijstjes weer te voorschijn. We hoefden daar niet lang over te denken: deze zouden we graag weer ophangen. Kees nam steigerhout als basis met daarop een gaas. De lijstjes hangen aan s-haakjes aan het gaas. Op de logeerkamer. Leuk geworden zo he?!

Mmmm en gisteren maakte Evaline iets heel lekkers voor ons! 16 jaar lang heb ik het tegen gehouden: een wafelijzer. Maar bij de aanschaf van een nieuwe grill/tosti ijzer zaten er wafelplaten bij… zo jammer! Eigenlijk stiekum fout lekker, maar met de verse aardbeien niet zo heel slecht meer, toch?

Gisteren gingen Kees en ik samen naar de veiligheidsmarkt. 2 jaar geleden heb ik samen met mijn buurtpreventieteam de Informatiedag Veilig Wonen georganiseerd. Gemeente, politie, brandweer, EHBO en nog meer waren allemaal erg enthousiast over dit initiatief. We hebben onze kennis gedeeld. Dit jaar is er gebruik gemaakt van onze kennis, maar is deze ook verder uitgebouwd. Een markt met 25 deelnemers, ongeveer 500 bezoekers. Wat een succes. En geweldig om er rond te kijken en van iedereen complimenten te krijgen over onze 1e keer. Maar ook gewoon met bekenden even  lekker bij praten. Met gemeente en politie weer even een handje geschud. Superleuk was het. Enne… ja over 2 jaar opnieuw: retetrots!!!
Vandaag maakten Kees en ik een heerlijke wandeling, hangt de was in de zon te drogen en genieten we van rust en gezelligheid.