Alweer een week voorbij

De weken glijden voorbij. Ook deze week was ik weer 4 dagdelen bij mijn lieve vrienden. Ik sportte met Tim. Ik ging wandelen met mijn vriendin. Deed veel boodschappen: soms is het net of alles tegelijk op is, zucht. Veel verschillende winkels waren nodig om alles weer aan te vullen.
Op de dagen dat ik niet druk of onderweg was heb ik deel 1 en deel 2 van Grote Opruiming kunnen doen.
Grote Opruiming is een project waar ik erg tegen op zag. Opnieuw sjouwen, spullen verplaatsen. Gedurende de verbouwing, afgelopen bijna 2 jaar, hebben zoveel dingen een andere plek nodig gehad. Nu is het HOOG tijd om alles uit te zoeken, op te ruimen en een nieuwe plek te geven, daar waar het lekker een paar jaar mag blijven staan.

Deel 1 was de kast op onze slaapkamer. Een kast waarin we lang best wat ruimte over hadden. Fout!!! Daar ging van alles in, blijven liggen en kwam er niet meer uit. Nu de planken leeg gehaald, schoon gemaakt en alle kleding en voorraad toiletartikelen goed nagekeken. Wat weg kon is weg, wat mag blijven heeft een mooie ruime plek. De kast in zijn oude glorie hersteld.

Deel 2 was de opbergruimte op zolder “achter het gordijn”. Boeken hadden we 9 jaar geleden ingepakt en stonden in dezelfde dozen te wachten op een nieuwe plek. Na de verbouwing een keuze gemaakt: geen boekenkast meer. Dus… weg ermee. Net als nog zoveel meer dingen die niet meer bij ons huidige leven passen. 2/3 van de spullen die “achter het gordijn” stonden hebben we naar beneden gesjouwd. Uitgezocht wat naar de afval gaat, op marktplaats gaat of wat beneden in de mooie kast mag komen te staan.
Een berenklus, maar zo trots en blij met het resultaat.

Dan was er nog de fototentoonstelling. Wauw, super trots dat mijn bevroren zeepbel een plekje had. We waren samen met mijn vriendinnetje naar de opening van de tentoonstelling gegaan. Zo leuk om daar je eigen foto terug te zien!

Op zondag ging ik weer Zwerf Afval opruimen. De foto van het groepje wat er uit onze buurtpreventie wijk was en fanatiek mee deed. Een gezellige ochtend, 2 uur hard werken en daarna samen wat drinken. Contact met nog veel meer mensen die ook bezig geweest waren: erg fijn.