Week 39 en week 40



We hebben met elkaar een prachtige avond georganiseerd. Een deel van het kernteam van onze buurtpreventie en ikke. De voorbereidingen bestonden uit het enthousiasmeren  van de bewoners uit onze buurt. Het regelen van koffie/thee/stoelen. Een locatie voor de kennismaking, een plattegrond van onze buurt. En een locatie voor de presentatie. De presentatie van een ex-inbreker over inbraak preventie. Hij was in onze buurt gaan kijken waar goede dingen zijn en waar zwakke plekken zijn. De opkomst tijdens de presentatie was hoog: 80 mensen van de 220 woningen: dikke trots. Met duidelijke foto’s van onze woningen, een kort en bondig verhaal doorzeefd met wat humor, wist hij onze aandacht te vangen en nam ons mee in zijn oude wereld. Helder en goed. Wat hebben we veel mogen leren. Sommige mensen zijn wat geschrokken, als er een foto van hun woning was. Maar beter nu, dan wanneer het echt te laat is. Bij de presentatie was ook onze wijkagent die waar mogelijk ook antwoorden gaf op vragen uit het publiek. Een waanzinnige avond.


Op zondags reed ik met Evaline en haar vriendinnetje naar het Omniversum. Via een actie van internet hadden zij samen gratis kaartje gekregen voor een mooie film. Een goede reis en ik mocht mee de zaal in van de meiden, genoot van hun gezelschap!



Op zondags kwamen Frans en Nel samen met Tim en zijn vriend Rik, Kees helpen met het verbouwen. Blij met alle hulp, was die dag de keuken voorbereid op het verlagen van het plafond, de gipsplaten in de uitbouw tegen het plafond. Echt super blij met alle hulp.

Toch alweer enorme last van mijn lijf, ging ik nog even onderuit. Mijn baarmoeder doet zo naar als er dan na 4 maanden weer een bloeding is. Bij de huisarts afgesproken dat ik deze week een echo mag laten maken. Eens kijken of er iets naars aan de hand is daar.

We hebben een goed gesprek gehad bij de Jacobushoeve. Over wat we willen eten en drinken, wanneer we ons feest daar komen vieren. Leuk, zoveel zin in!!

Verder werkte ik veel bij lieve vrienden en in de huiskamer.


Gisteren gebruikte ik om alle achterstand in de tuin weg te werken: snoeien, gras maaien,, bladeren harken, enzovoort. Heerlijk weer was het daarvoor!
Vrijdag en Zaterdag kluste Kees veel in de keuken, ook dat schiet nu lekker op!