Week 33


De wandeling in het bos, samen met Kees was bijzonder. Met zoveel blaadjes op de grond leek het wel herfst.

Het weekend kwam een lieve vriendin van Evaline logeren. We genoten van haar gezelschap en maandag na mijn werk deden we heerlijk veel spelletjes met elkaar.

Een mooi cadeautje, deze gezellig beker met heerlijke vruchtenthee in een vrolijk thee ei. ’s Avonds probeer ik er lekker even tijd voor te maken.

Woensdag was het eindelijk zover, het intake gesprek voor Tim, voor zijn nieuwe opleiding. Samen reden we naar Tilburg op de fiets. Heen via het Wilhelminakanaal, terug over Rijen. 20 kilometer, een pittig eindje. Samen was het goed te doen, lekker kletsen onderweg!  Een tocht met een gouden randje. Het intake gesprek ging goed en na dat alle formulieren ingevuld zijn, mag hij inderdaad gaan starten.

In de avond gaan alle lichtjes toch weer een beetje vroeger aan, opgeladen door het zonnetje overdag. Zo’n vrolijk gezicht, dat je er vanzelf blij van wordt.









Op donderdag reed ik samen met Evaline naar België. Naar Zutendaal, onder Eindhoven is dat. Bij Lieteberg gingen we samen het blotevoetenpad doen. Wauw, wat was het hier leuk, lekker, gezellig, fijn, bijzonder en fantastisch! We hebben er inmiddels al vele gedaan, overal is het weer anders. Deze was in een oude mijnstreek, Bergen, tunnels, bos, wilde natuur, heel mooi. We liepen over verschillende ondergronden, gingen trappetjes op van boomstammen. Door een diep water, modder, een stromend beekje. We beklommen de uitkijktoren en genoten van het uitzicht, eerst net tegen de boomtoppen en eentje hoger lekker er over heen kijkend.  Altijd is er aan het einde een mogelijkheid om je voeten lekker te wassen om schoon weer in je schoenen te kunnen. Bij dit landgoed was ook een vlinderkas. De vlinders die hier waren komen in Nederland en België ook voor. De kas had dan ook heerlijk bekende begroeiing en toen de zon eenmaal alles lekker warm maakte zagen we veel actieve vlinders. Een aantal keren zaten ze ook bij Evaline en mij. Het lukte Evaline om deze bij mij op de foto te zetten: ze zijn vaak zo snel weer weg! De bijentuin was ook super leuk. We zagen veel verschillende soorten op zoek naar honing in de vrolijke bloemetjes die bloeiden.
Er was ook een museum over insecten. Ik maakte er geen foto’s, maar het was er wel super leuk. Allerlei leuke feitjes kwamen we te weten. Je kon er proefjes doen om als mens het op te nemen tegen de insecten en wat hebben wij verloren!!!
Een boterhammetje in de auto terug naar huis, moe maar zo voldaan.

Op zaterdag kwamen Frans en Nel. Zij brachten voor Kees een elektrische fiets. Het werd een gezellige dag en na het eten reden zij naar huis. Zondags stortte ik even helemaal in en nam een dagje rust, wat mij goed deed.
Pepsie probeerde het zich gemakkelijk te maken in deze doos. Pepsie zit graag in een doos. Maxi had dat niet eerder gezien en ging het eens rustig bekijken: wat is zij daar nou weer aan het doen???!!!