Week 31

Alle vier tussen vakantietijd door lekker aan het werk. Ik maakte wat extra uurtjes die ik eerder in juni niet gewerkt had. Volgende week nog een keer. Tim werkt 2 tot 3 dagen in de week en Evaline maakt 3 lange dagen vol.




Verbouwen:
Kees heeft een prachtige kast voor tuingereedschap gemaakt in de tuin: heel blij mee.
Ik verkocht de stellingkasten via marktplaats. Ging vlot dit keer: altijd fijn!
Tim had de tegels van de kolom afgebikt, daar nu nog de foto’s van.


 
Tuin:
Alles heeft het erg moeilijk door de droogte. Behalve de roos, de bloemetjes die we dagelijks veel water geven en de hibiscus. De appeltjes kleuren al roze. En kijk onze druiven: die houden van het warme zonnige weer!!!


Pepsie en Maxi:
In de ochtend en avond gooien ze alle energie eruit, om vervolgens de middag voor jaffa te liggen. Zij zoeken de rust op en een koel plekje.
Ondertussen is duidelijk dat wij hier het record hebben van regionale langste hittegolf ooit.


Wandelen:
Voor het eerst een keer samen met mijn vriendinnetje in de vakantie gewandeld. Was gewoon heel erg lekker, hoewel we onze kids niet teveel alleen willen laten.
Samen met Kees liep ik vanmorgen vroeg in het bos. 30 tinten bruin, het lijkt er echt wel herfst. En dan overal al kleine eikeltjes en beukennootjes op de grond.

Creatief:



Evaline ging aan de slag met een speciale kit voor Tie Dye. Verschillende kleurtjes gebruiken, op een speciaal slim gevouwen t-shirt. De verf hoefde ze alleen aan te maken met water. 24 uur laten intrekken en dan uitspoelen met warm water. Uitwassen met wasmiddel in de wasmachine.


Ik zelf ging aan de slag met textielverf.  Stof vouwen en afbinden. het hartje afgebonden met een touw. De rondjes gemaakt door knikker erin met een elastiek erom heen. Dan de verf aangemaakt met zout en water. 15  minuten roeren, 45 minuten af en toe roeren. Uitspoelen met koud water en uitwassen in de wasmachine zonder wasmiddel.
Allebei zijn we trots op het effect. Was echt superleuk om te doen.






Uit:
De kinderen gingen klimmen in Klimrijk. Hier zijn we al vaker geweest. Dit keer waren er nieuwe parcours gemaakt. Andere uitdagingen en volop heel veel plezier. We waren er vroeg in de ochtend: was het nog niet te warm. Ik maakte met plezier weer de foto’s!