Marlinq

Marlinq… eigenlijk bestaat het voor mij uit drie onderdelen.
* mijn eigen bedrijf
* mijn werkzaamheden voor een klant
* mijn webshop

In mijn eigen bedrijf ben ik deze week alleen even bezig geweest met het aanvragen van een BTW nummer. Bovendien heb ik een document gemaakt waarin ik alle dingen bij hou die ik nog wil doen. Ik heb een ordner ingericht voor alle belangrijke papieren en afspraken en aantekeningen. Ik heb een werkblad gemaakt waarin ik al mijn uren die ik werk, met daarbij wat ik dan gedaan heb, kan bij houden. Mijn doelen heb ik intussen wel duidelijk voor ogen. Mijn werkplek laten we even zoals hij nu is. Dan in de komende periode gaan we wel eens kijken of er nog aanpassingen nodig zijn, zoals een andere computer, twee schermen om in te werken, een ander buro, een nieuwe burostoel, andere plek in huis… het kan allemaal nog aangepast worden.

De werkzaamheden voor de klant hadden alle aandacht. Deze week begon ik bij Kees, hij gaf me alle informatie die ik nodig had om in de webshop van de klant aan het werk te kunnen. Deze informatie, samen met de kennis die ik al heb hiervan, heb ik gebundeld en ik heb een gebruiksaanwijzing voor de klant geschreven. Zo kunnen zij altijd terug lezen hoe zij het beste gegevens in de webshop kunnen inzien of wijzigen. Vanmiddag heb ik de klant een en ander hier over vertelt.  Ik vond dit alles enorm leuk om te doen: het vergaren van kennis. Het maken van een gebruiksaanwijzing en daarna het delen van de kennis. Hiervan gingen mijn hersencellen weer eens prettig van aan het werk.
Het tweede deel wat ik deze week voor de klant gedaan heb, is het toevoegen van een aantal nieuwe artikelen in de webshop. Dit vond ik lekker werk om te doen en vooral omdat ik hiermee de klant kon helpen.
De komende week zal ik de eerste nieuwsbrief voor hun gaan versturen, dan daar ook een handleiding voor schrijven en de kennis ervan delen.
De klant wil graag al deze handelingen zelf kunnen, en zelf doen in tijden dat zij het rustig hebben. In de periode dat zij druk zijn, zal ik geruisloos deze handelingen weer van hen overnemen.

Voor mijn webshop zal ik nog een flink aantal dingen gaan regelen. Op dit moment is het idee dat deze in september officieel open zal kunnen gaan.  In een interessant artikel van de Kamer van Koophandel las ik dat ik niet de enige vrouwelijke ondernemer ben op het internet, grin!
Deze week heb ik vooral informatie gezocht en gevonden over lidmaatschap van Hoofdbedrijfschap Detailhandel, algemene voorwaarden, privacy reglement en de regels rond verpakkingsmaterialen. Hier kan ik de komende week dan mee aan de slag.