Vakantie voorbij

WP_20160108_14_38_50_Pro
Na twee weken waarin tijd was voor ontspanning en veel gezelligheid begon maandag weer met de wekker. Een week waarin veel spannende dingen gingen gebeuren.
Kees begon in Rotterdam, had daarna een fijn en goed sollicitatiegesprek in Den Bosch. Had hierdoor opeens drie banen, met Arnhem erbij. Dat is wel erg veel van het goede en zijn besluit was na veel wikken en wegen om te stoppen in Rotterdam. Hij gaat het project in Arnhem combineren met een project in Den Bosch. Beide voor Rijkswaterstaat. Vast een goede, wijze en verstandige keuze.
Tim had deze week de eerste lessen uit de serie oriëntatielessen in het traject wat hem naar Havo gaat brengen. Voor de stap van Mavo naar Havo moet hij aan een verschillende dingen voldoen:
* positief advies krijgen van school
* bij de tweede serie schoolexamens gemiddeld een 6.5 staan
* mee doen aan het oriëntatieprogramma
* in mei meedoen aan summerschool.
Het positief advies heeft hij, de 6,5 gaat het vast ook wel worden (deze week maakte hij een laatste examen wat hieraan mee telt). Nu dus de start van dat programma. Elke woensdagmiddag krijgt hij voor verschillende vakken op Havo-niveau les en ook huiswerk op Havo-niveau. Dit om voor de leerling en school te ervaren of je het allemaal aan kunt.
Tim had deze week ook een eerste les Solo. Een programma voor gym, wat je verplicht bent te volgen, anders wordt je uitgesloten voor deelname aan je examen. Een programma waarbij in 3 blokken van 3 lessen de leerlingen op locatie bij een sport gaan kijken. De start maakt Tim bij tennissen. De eerste keer was erg leuk geweest, gelukkig.
Tim ging deze week voor het eerst aan het werk bij Aldi. Een contract voor 8 uur per week, waarbij je de ene week wat meer kunt werken, de andere wat minder, als het aan het eind maar weer klopt. Een kleine supermarkt vraagt om brede inzet en bied hem dus heel afwisselende werkzaamheden. Elke keer opnieuw enthousiast kwam hij thuis. Ik hoop dat hij het zo leuk zal blijven vinden en dat dit hem lekker wat spaargeld kan opleveren voor zijn droom: een brommer.
Evaline ging gewoon in het intussen bekende ritme naar school, huiswerk maken, werken en naar scouting.
Ik heb wat extra last van mijn kaakholteontsteking. Het is erg onrustig en slechte dagen wisselen zich wat af met betere momenten. Gelukkig is er nu ruimte om rust te nemen, daarnaast aten we weer heerlijk gezond en probeerde ik op tijd naar bed te gaan. Sporten blijft me wel lukken en vind ik elke keer weer lekker en fijn om te doen.
Met Kees ging ik een dagje samen naar de stad. Het werd een happy-koop-dag! Ik had niet echt iets nodig maar kwam met heel veel thuis! Echt blij met ik met de fietshelm. Maar ook met de warme muts, sokken en t-shirt: nu ben ik klaar voor de kou. Een tafeltje voor handig, een kleedje voor Pepsie en een bakje voor losse spulletjes in de kast: altijd goed, toch?!