Tuin

WP_20151003_14_05_38_Pro
Deze week een paar kleine dingen in de tuin gedaan. De tomaten die nog aan de struik hingen, maar erg groen zijn, die hebben we binnen in een houten kratje gelegd met een appel en banaan erbij. Krant er over en als het goed is zijn ze met ruim een week wel rijp: spannend!
Van kersen bij de boerderij vandaan had Evaline de pitten bewaard. We volgen een stappenplan op internet om te kijken of het wat gaat worden. Nu moeten ze eerst 4 weken in een bed van rivierzand liggen op een donkere plaats. Leuk!
Een bloembollenpakket met 6 verschillende soorten gaven we in 6 bakken een plekje. Lekker saai: elke soort een eigen bak. Benieuwd of er wat van gaat uitkomen in het voorjaar! Tulpen, krokussen, anemoon, blauwe druifjes, buis-hyacint en sneeuwroem, allemaal met blauwe bloemen. Vanaf februari weten we of er wat gaat bloeien!
Ondertussen zijn we allemaal onder de indruk. De eerste zonnebloemen opgegeten door slakken, de tweede serie nooit verder gekomen dan zaadjes. De derde poging leverde dit spektakel op: deze week gingen ze echt bloeien! Zo gaaf: toch gelukt!!!