Ziek vervolg

Donderdag moest Tim opnieuw bloed laten prikken.
Van een deel kregen we vrijdag de uitslag.
Van een ander deel krijgen we over twee weken de uitslag.

De uitslagen van het bloed van donderdag en die van vorige week laten zien:
– naast de infectie in de lever is/was er ook een infectie in de darmen.
– de leverwaarden zijn nog steeds verder aan het dalen, bijna tot normaal niveau.
– uitslagen virussen: bij alles waarop geprikt is bleek de uitslag negatief; pfeiffer, broertjes van pfeiffer, hepatitis (allerlei soorten), ziekte van lyme.
– het bilirubine niveau is terug naar 0 .

De conclusie van de kinderarts: Tim heeft wel degelijk ernstig veel last van een virus. Het is alleen niet bekend om welk virus het gaat. Waarschijnlijk komen we er ook niet achter.
Het advies van de kinderarts: (nog altijd) geen speciale medicatie, wel extra vitamine D. Verder op geleide van de vermoeidheid proberen langzaam aan het gewone leven weer op te pakken.
Afspraak met de kinderarts: over twee weken terug komen. Dan krijgen we de uitslag van het bloed onderzoek van gisteren en wil hij kijken hoe het in het algemeen met Tim is. We hopen dat hij dan niet nog meer afgevallen is (in de afgelopen 2 weken is hij 2 kg kwijt).

Hoe het nu met Tim is: de buikpijn, het duizelig zijn en de hoofdpijn zijn verder af aan het nemen. Hij is nog wel erg snel vermoeid, rust en slaapt veel. De koorts is voorbij. En hij ziet niet geel meer. De rode huiduitslag op zijn romp is nog flink duidelijk aanwezig. In zijn gezicht zijn nu veel huidschilfers, dat schijnt heel normaal te zijn als reactie op een virus.