Ziek

Begin februari was hij moe, futloos, hangerig en naar. Vanaf december met zijn nare griep is hij eigenlijk niet helemaal fit en opgeknapt geweest, nu had hij het allemaal even helemaal gehad. We besloten: blijf een paar dagen thuis om op te knappen, dan kun je de laatste week voor de vakantie weer gewoon naar school. Jaja, dat dachten we toen.

Het weekend knapte hij niet op, maar af. Maandag ben ik met hem bij de huisarts geweest. Hij stelde voor om bloed te laten prikken, hij vertrouwde het net als wij niet. Dinsdag kregen we de uitslag van het bloed te horen. Hierin werden verkeerde waardes voor het functioneren van de lever gevonden. Daarop mochten wij gelijk in de middag ons melden in het ziekenhuis voor nader onderzoek door de kinderarts.
Opnieuw werd er een uitgebreid onderzoek gedaan, met daarnaast extra bloed prikken, urine onderzoek en een echo van de buik. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de hoogte van de waardes voor die lever gelukkig aan het dalen zijn. De lever is niet vergroot. Het lijkt er sterk op dat Tim een virus te pakken heeft wat zijn weerstand en zijn lijf flink in de war aan het gooien is. Hij is niet fit, erg snel vermoeid en heeft een slechte eetlust.
Donderdag moesten we terug komen. Opnieuw moest er eerst bloed geprikt worden bij Tim. De uitslag hiervan was dat de leverwaardes nog altijd aan het dalen zijn: een heel goed teken. Het was maandag 400, dinsdag ruim 300 en vandaag ruim 100. Het moet terug naar maximaal 40.
De uitslagen waarop we moesten wachten van het bloed van afgelopen dinsdag waren helaas nog niet binnen. We weten dus nog steeds niet voor 100% zeker of het om een virus gaat en zo ja om welk virus.

De afgelopen week had Tim flink hoge koorts (39,5) en voelde zich helemaal niet lekker.
Door het hoge bilirubine niveau in zijn bloed begint hij zelfs wat geel te zien.
Toch lijken alle verschijnselen: van buikpijn, de rode huiduitslag, het duizelig zijn en de hoofdpijn iets aan kracht af te nemen. Hij is nog wel heel snel vermoeid, rust en slaapt veel.
Er is afgesproken dat wij volgende week terug moeten komen in het ziekenhuis. Dan horen we alle uitslagen. Voorafgaand aan dat bezoek moet er ook nogmaals bloed geprikt worden.