Verkeer

verkeer
Het gaat allemaal lopen: eerst fietsvaardig voor groep 8 en later in het schooljaar het fietsverkeersexamen.
Leerkrachten weten me te vinden met vragen en ik ben al druk met de voorbereidingen: leuk.
Vanavond hadden we een vergadering van alle verkeersouders van de 26 scholen hier.
Een fijne vergadering waarin we dingen goed konden afspreken.
Fietsvaardig betekend een fietsencontrole en hercontrole en dan op een middag eind maart gaat groep 8 naar de Markt. Daar doen ze 4 onderdelen:
1. Trapvaardig: een circuit waarin de behendigheid met je eigen fiets wordt getest. Maar dan wel met een rugzak zware schoolboeken op je rug.
2. EHBO: waarbij je veel leert over wat je onderweg naar het voortgezet kunt mee maken en hoe je daar het beste op kunt reageren. Ook leggen zij uit hoe belangrijk het is om de Mp-3 speler niet te gebruiken in het verkeer of je er bewust van te zijn dat je je eigen gedrag moet aanpassen omdat je “doof” bent in het verkeer.
3. Dode hoek uitleg: we kijken nogmaals in een vrachtwagen en je leert goed hoe je zelf moet zorgen om uit de dode hoek te blijven.
4. Verkeersquiz: met allemaal meerkeuze vragen wordt er nog eens gestoeid met de theorie van het verkeersexamen van groep 7
Ik ben ingedeeld bij de verkeersquiz en dat heb ik eerder gedaan: was erg leuk. Daarnaast fiets ik met groep 8 mee naar de Markt en weer terug naar school.