Twee weken

pepsie-1 pesie-2 pepsie-3
Alweer 2 weken is Pepsie bij ons. Wat genieten we toch van haar.
Als ik er zo op terug kijk stond de eerste week vooral in het leren kennen van haar en zorgen dat zij zich op haar gemakje zou gaan voelen bij ons.
Deze tweede week hebben we haar oogje gezalfd en het verschil is gelukkig goed zichtbaar. Dit had nut.
Deze week hebben we haar uitgelegd dat zij niet op het aanrecht hoort en ook niet op de eettafel. Het lijkt erop dat zij dit begrepen heeft, ze wil hier wel rekening mee houden. Blijft in de keuken netjes op de grond en als wij aan tafel zitten kruipt zij op een lege stoel onder tafel: lekker toch dicht bij ons!
Ze is niet gemeen, maar lief. Ze krabt niet, maar komt juist kopjes geven. Ze is niet wild, maar rustig en kan even wachten als het nodig is. Ze heeft ons geen van allen nog gebeten, ze ligt juist volop te spinnen als we haar aanhalen. Ze laat in haar houding al duidelijk genoeg zien wat zij fijn vind of juist niet. Bijvoorbeeld over haar buikje aaien wil ze echt niet, dan loopt ze gewoon bij je weg. Van de week liep ze erg te mauwen, waarop ik toch maar even haar kattenbak ging verschonen, hihi de bak stond nog niet op zijn plek of zij ging al lekker zitten poepen: dat doet ze namelijk heel graag: poepen als de bak net schoon is. Dus maak ik gewoon elke avond de bak schoon en als zij gepoept heeft schep ik dat er gelijk maar uit. De ene foto dus van koningin Pepsie en de andere 2 van de heerlijke ondernemende, ondeugende en nieuwsgierige kant van haar!