Verkeersweek

verkeer
Het is weer gewoon tijd voor school. De wekker gaat weer en het ritme van de klok houdt onze activiteiten in de gaten.
Deze week is het verkeersweek op school.
Bij de voorschool krijgen ouders een folder over “veilig achterop zitten” mee en de peuters kleuren een mooie tekening van dit thema.
Bij de groepen 1 en 2 gaan ze aan de gang met het schoolpleinpakket… een pakket waar bijvoorbeeld een zebra, stoplichten en pionnen in zitten om verkeersituaties na te maken en zo veilig op het schoolplein te oefenen.
Groep 3 gaat leren over te steken op allerlei verschillende manieren.
Groep 4 gaat op zoek naar een veilige weg naar de speeltuin en kijken hoe zij daar veilig kunnen spelen.
Groep 5 gaat de wijk in en kijken waar verkeersborden staan en wat zij betekenen.
Vanmiddag gingen we groep 6 leren in een groep te fietsen. 2 aan 2, achter elkaar en op de juiste plaats op de weg. Dat ging goed. Op een parkeerplaats in de buurt was een parcours uitgezet en konden ze hun fietsvaardigheid testen. De andere groep 6 controleerde intussen zijn eigen fiets of deze wel veilig is en aan alle belangrijke punten kon voldoen. Daarna nog een extra stukje fietsen en op school trakteerden we ze op een autodrop.
Vanmorgen was groep 7 aan de beurt voor het fietsverkeersexamen. Ik stond bij een controlepost op de route. Er kwamen 5 scholen voorbij gefietst. Het werd een bijzondere ochtend waarin we spannende dingen zagen gebeuren, maar gelukkig liep alles goed af. Ow, enne… wat boften we: op een paar kleine spettertjes na was het de hele dag droog toen we buiten bezig waren.
Groep 8 krijgt les over EHBO onderweg. Hierin komen dingen aan de orde als: hoe reageer je bij een ongeluk, wanneer bel je 112 en wat kunnen zij voor jou doen.
Voor de ouders valt er een pluim te verdienen als zij de auto op de juiste plek parkeren.
In de verkeerskrant die we van te voren hebben uitgedeeld staan wat tips voor ouders om hun kind ook onderweg alert te maken op verkeers-situaties.
Voor de ouders gaan we dit jaar voor het eerst een spreekuur houden waarbij we graag reacties willen horen over hoe zij het verkeer rondom school en van de school-thuis-route ervaren.
Veel leuke activiteiten die ook nog aangevuld worden met een overleg met de gemeente en de voorbereiding van een vergadering 🙂