ANWB Lightwise

 
Wat was het even spannend, zo vanmorgen extra vroeg naar school.
Hoe zou het allemaal gaan verlopen? Wat zou er allemaal gaan gebeuren?
Een controle op de fietsverlichting doen we al jaren, in samenwerking met de buurschool; twee maal in het schooljaar.
Een paar leerkrachten en een paar verkeerouders bekijken of de verlichting in orde is. Zo ja: dan krijg je een gadget, zo nee een briefje met daarop de gebreken voor thuis met de vraag om dit wel in orde te maken.
Dat we dit keer met hulp van de ANWB Lightwise toolkit extra dingen deden was alvast aangekondigd in de nieuwsbrief. Op school hadden de leerkrachten van te voren aandacht besteed aan het thema: “ik wil je zien, verlichting op je fiets is heel belangrijk voor je veiligheid”. Zo kwam het dan ook dat heel veel fietsen gewoon in orde waren of in orde gemaakt waren door ouders, dat is fijn als je bedenkt dat het samen al gauw 500 leerlingen zijn!
Er waren er ongeveer 200 op de fiets gekomen. Daarvan waren er ongeveer 40 waarbij we een gebrek zagen… daarvan zijn er zo ongeveer 30 gelijk gerepareerd. De andere 10 misten gewoon een koplamp en die gingen we nou weer niet toevoegen aan de fietsen. Deze controleactie hadden we hulp geregeld van fietsenmaker Rob van Seters, VVN afdeling Oosterhout, voor de foto’s de “vaste” fotograaf voor school, team van de Beiaard en Menorah en diverse hulpouders van beide scholen.
Het was best goed om te doen: nu kunnen deze leerlingen veilig op weg de winter in!
Of we weer eens in de toekomst zo uitgebreid de verlichting controlen en gelijk waar nodig is ook repareren, dat gaan we nog evalueren in de verkeerswerkgroep.