Verkeer


Gisteren ben ik eens goed in een aantal voorbereidingen gestapt voor activiteiten die met verkeer te maken hebben. Hier op mijn blog heb ik dit schooljaar nog niet zoveel geschreven, maar toch benik op de achtergrond best met veel verschillende dingen al bezig.
Het activiteitenplan voor het schooljaar 2012-2013 is intussen aangevuld met de laatste gegevens en de begroting. Verstuurd aan degene die hierom gevraagd hebben.
De eerste contacten over het houden van een les met vrachtwagen over de dode hoek zijn gelegd. Een en ander gaat in maart of april gebeuren.
Eén van de werkgroep wil zich hard maken voor de snelheid op een weg langs school. Hier is 30 km maximaal, helaas is dit niet het gedrag van de automobilisten.
Vorig schooljaar ben ik bezig geweest met het voorbereiden van een skate-les voor groep 5. Die les ging niet door wegens redenen van de vrijwilliger. Dit jaar pakken we wel een skate-les maar dan via een andere organisatie. Dit zal ergens in het voorjaar zijn.
Eén van de werkgroep is bezig met de teksten die voor de verkeerswerkgroep op de site van de school komen te staan. Voor haar heb ik alvast wat links gegeven zodat zij hier mee verder kan.
Met het bestuurslid van VVN die de verkeersouders begeleid heb ik contact gehad. Fijn elkaar even gesproken te hebben over de op stapel staande activiteiten en de voorbereidingen hiervan.
Dat de tijdelijke verkeersmaatregelen rond school van tijdelijk worden omgezet naar definitief vind ik fijn, hoewel ik erge benieuwd ben hoe ze dit in de praktijk gaan uitvoeren, ik hoop dat hier niet teveel verkeerschaos door gaat komen tijdens hun werkzaamheden.
In de nieuwsbrief verschijnen regelmatig stukjes van ons om zo de ouders alert te houden. Dit keer staat er de oproep in voor een nieuwe verkeersouder erbij: ik ga dit jaar minder tijd besteden aan verkeer en heb er zeker iemand naast nodig die overdag ook tijd kan vrij maken. Ik hoop van harte dat er reactie op komt, na de informatieavond heeft nog niemand zich aangemeld: zo jammer.
De geweldige actie om ouders er op te wijzen dat kinderen ook veilig mee kunnen achterop de fiets,zonder dat de voetjes tussen de spaken komen, is helaas uitverkocht.
De spullen van de verkeersouder die afscheid nam vorig schooljaar zijn intussen naar de verkeersouder die hem heeft overgenomen: goed geregeld!
De fietsverlichtingscontrole staat weer gepland… deze zullen we ook in de nieuwsbrief bekend maken, tegen die tijd.