Theezakjes


Voor het zanddeeg:
* 125 gram roomboter
* 250 gram bloem
* 75 gram witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 ei
* zout

Voor decoratie van de koekjes: 1 chocoladereep en busje spikkels.

En verder: karton voor sjabloon, papier en touwtje voor labeltjes, rietje om gaatjes te maken.

Zeef de bloem, een snufje zout, de witte basterdsuiker en het zakje vanillesuiker in een beslagkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg het toe. Meng er ook een ei doorheen. Kneed het mengsel met koude handen tot een stevige, gladde bal. Verpak de bal in huishoudfolie en laat het zanddeeg een uur in de koelkast rusten.

Maak een sjabloon van een stukje karton in de vorm van een theezakje.
Maak zelf labeltjes voor aan de koekjes, met een touwtje.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi een glad oppervlak met wat bloem en rol de bal met een deegroller naar alle kanten uit tot een lap van ongeveer 4 mm dik.
Snijd met behulp van de sjabloon de koekjes uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Druk aan de bovenkant met een rietje een rondje voor het touwtje.
Bak de koekjes 10 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
Laat ze op het aanrecht afkoelen.

Verwarm de chocoladereep in een bakje in de magnetron totdat je een sausje hebt. Dip de koekjes tot 1/3 in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Versier de chocolade.

Laat de chocolade hard worden en bevestig dan het touwtje met het labeltje eraan.