Vervolg queeste

huis1 huis-2
Afgelopen weekend was ik al flink verliefd geworden op deze woning. Een week lang was ik nerveus: zou ik geen blauwtje lopen? Nee hoor, juist niet. De liefde heeft zich enorm verdiept. Er is geen houden meer aan, hier wil ik samen met ons allemaal wonen. Hier wil ik alle lieve mensen om me heen ontvangen en verwennen. Hier wil ik zijn.

De woning is een huurwoning. De eigenaar is bereid deze te renoveren vóór wij er in gaan.
Een nieuw toilet beneden: we gaan zelf tegels en sanitair uitzoeken.
Een nieuwe keuken beneden: we gaan zelf tegels, aanrechtblad, kastdeurtjes, grepen, apparatuur al dan niet ingebouwd uitzoeken. Overigens wordt het een open keuken (nu is het nog een dichte keuken)
Een nieuwe badkamer: we mogen ook hier alles zelf uitzoeken en bepalen of we bijvoorbeeld wel of geen bad willen. Natuurlijk is dat uitzoeken binnen de gestelde grenzen van de eigenaar.
Per 1 juli krijgen we de sleutel en eerst gaat de eigenaar renoveren. Daar hebben ze ongeveer een maand voor nodig. De keuken zal na zes weken geleverd kunnen worden. Ondertussen mogen wij ook aan het werk in de woning (plafonds, muren, kozijnen, vloeren enzo mooi maken) Als dan de keuken geplaatst is, kunnen we in principe over.

De woning is gelegen in een heel rustige straat, met eigenlijk alleen bestemmingsverkeer.
De buurman hebben we ontmoet en heeft zelfs hun pas gerenoveerde keuken laten zien zodat wij een goed idee konden krijgen van het resultaat.
De school voor de kinderen: we hebben al een goed gesprek met rondleiding van de directeur gehad en daar gaan we nu ook alles voor in gang zetten. De kinderen mogen dan nog voor de start van de zomervakantie in Brabant (3 weken later dan onze vakantie) 3 dagen komen kijken op school.
De omgeving is fijn: vlakbij het natuurgebied van natuurmonumenten en volop gelegenheid voor sport en recreatie.
Na onze lange zoektocht hadden wij allebei sterk het gevoel dat dit de plek is waar wij nu willen zijn. Het geluid van de vogels overstemde onze stemmen en verder was er niets anders dan rust: waar wij zo heel veel van zullen gaan genieten.
Tja en ik kan er nog uren over door praten, maar dat doe ik toch maar niet. Kijk hier nog even voor alle leuke foto’s!