Speculaas cup cakes

WP_20160424_12_58_37_Pro_20160424125950
Nodig:
1 ei
50 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestokje
66 gram boter
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
1/2 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel bloem
40 gram schuddebuikjes
60 ml melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schep een eetlepel bloem door de schuddebuikjes.
Zeef de bloem, meng met de kruiden, bakpoeder en zout.
Snij de zaadjes uit het vanillestokje en smelt de boter.
Klop het ei schuimig, meng met de suiker, vanillezaadjes, vanillesuiker en de gesmolten boter.
Voeg dan de helft van het bloemmengsel toe en klop dit zalvig. Klop de melk door het beslag en dan de rest van het bloemmengsel.
Als laatste roer je de met bloem bedekte schuddebuikjes door het beslag.
Zet de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat ze eerst vijf minuten afkoelen in het bakblik. Daarna afkoelen op een rooster.