Appelmoes zonder suiker

WP_20151225_18_28_51_Pro
1 kilo appels
1 theelepel kaneel
1 stokje vanille
klontje roomboter
beetje citroensap (tegen verkleuren)

Schil de appels en snij ze in brokjes.
Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit.
In een pan een klein scheutje water, de appelbrokjes samen met kaneel, vanille, roomboter en citroensap aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten koken tot de appel helemaal zacht en gaar is. Wil je gladde appelmoes, dan even met de staafmixer er door heen.
Tip:
Is er teveel appelmoes? Doe dit in een glazen pot die je eerst 10 minuten op zijn kop zet (wordt vacuüm) en is als het afgekoeld is, kun je het een jaar bewaren.
Tip:
Wil je het zoeter: voeg een rijpe peer toe, of wat perzik.
Tip:
Wil je het met een beetje meer “bite”: voeg wat gember toe.