Maandelijks archief: juli 2018

Kast


In Beinsdorp zag ik deze kast staan. Niet te duur omdat er nog wel een en ander aan gedaan moet worden. Maar jeetje, wat ben ik verliefd. een paar dagen nadat ik daar met Tim geweest was reed ik er samen met Kees naar toe.
Een linnenkast, kan goed uit elkaar, moet immers ook naar boven kunnen. Maar dat doen wij niet. Hij paste lekker in de auto en ging met ons mee naar huis.
Na de verbouwing gaan we hem helemaal mooi maken en goed afwerken. Nu al zin in!
Beneden mag hij pronken, mooi zijn, zijn sfeer delen met ons. Zo blij mee.

Week 30


En alweer een vakantieweek voorbij gevlogen.
Het was een week waarin het hete weer nog even een tandje erger werd en we hier in Brabant op het warmste plekje van Nederland zaten. Evaline druk aan het werk in de warme bakkerij. Daar zochten ze vrijdag verkoeling door een badje met water om de voeten in te koelen.

Samen met Tim reed ik “naar het westen”. De eerste stop was in Lisse waar ik een pakketje afleverde. Daarna naar Sassenheim waar ik het graf van mijn vader (eindelijk, meestal al in het voorjaar) heb schoongemaakt. De volgende stop was in Beinsdorp. Daar haalde ik speciale sterke lak voor onze fijne houten eettafel. In Noordwijk een blik op zee geworpen. De lunch haalden we bij AH. Heen had ik gereden, terug maakte Tim er een veilige reis van. Het was gezellig samen. Thuis zette hij de ene auto strak tegen de andere aan en stond zo trots te lachen, dat moest ff op de foto hoor!

Deze week  mocht ik Tim helpen. 1 november vorig jaar gingen zijn spullen de verhuisdozen in. Tussendoor al heel wat uitgepakt. Nu alle meubels gekocht zijn en de kamer goed is ingericht was het tijd om alles een plekje te geven. Na 3 uur noeste arbeid was alles uitgepakt, uitgezocht en opgeruimd. Ondertussen maakte ik nog eenmaal zijn kamer en spulletjes lekker schoon. Wauw… wat heeft hij er een gezellige kamer van gemaakt.

Evaline hielp ik met het verder inrichten van haar kamer. Door het verplaatsen van de bureaus, weg doen van 2 kasten was ook zij bezig  met het zoeken naar nieuwe plekjes. Ook haar is het natuurlijk gelukt en wat is ze happy in haar mooi ingerichte geweldige kamer.

Ik verkocht wat spulletjes op marktplaats, die werden vol enthousiasme opgehaald. Ook fijn dat iets weer een nieuwe bestemming heeft, anders dan de kliko.
We deden de voorbereidingen voor het straatwerk. De stratenmaker kwam samen met zijn zoon de ruimte uitgraven en deed er geel zand op. Een paar dagen later kwam hij het zelf straten. Het is echt mooi en professioneel gedaan, wat super fijn is. Nu kunnen we de kast voor alle tuinspullen maken. Daarna gaan we in de woonkamer aan het werk.


Wij zaten er al helemaal klaar voor, Kees en ik, verschillende mensen uit de straat en uit de wijk, Maar helaas, de maansverduistering of bloedmaan was niet zichtbaar toen het spektakel op zijn hoogtepunt was. Jammer. Helaas geen foto;s hiervan dus.
Wel een foto van onze bloemetjes die zo ijverig gingen groeien. Elke dag een scheut vers water, elke dag veel warmte en zon: daar groeien ze erg goed van!

Nadat de stratenmaker klaar was heb ik gelijk de terrassen in de tuin weer lekker geveegd en samen brachten we alle afval en restanten van het straatwerk naar de milieustraat. Daar was ik deze week nog maar 2x eerder geweest!


Op zondag gingen Kees en ik samen met 12 anderen uit onze wijk Zwerf Afval Pakken. Gewapend met een plastic zak, knijper en een portie goede moed gingen we op weg. De opbrengst van vandaag was best veel. Het is fijn om onze wijk samen schoon te houden. Maar het blijft dubbel voelen: immers ik ruim zelf mijn troep netjes op en op zo’n dag ook de troep van een ander. Zo voelen we ons allemaal. Naderhand nog even nagepraat over de bijzondere vondsten en uiteindelijk na een glas koel water en een worstenbroodje gingen we naar huis.
Vanmiddag lakte ik voor de derde en laatste keer de eettafel, zo blij met het resultaat, hij is weer waanzinnig mooi geworden.

Week 29Een heerlijke week met zijn viertjes, samen en voor elkaar bezig geweest.
Tim kocht een bureau en bed voor zijn kamer.
Evaline kocht een bureau voor haar kamer.
Natuurlijk ook allebei allerlei accessoires erbij.
Tussen door schreef ik belangrijke dingen in mijn nieuwe kalender. Heel blij met deze kalender waardoor er overzicht blijft van onze afspraken. Een nieuwe inschrijven kost altijd veel tijd, maar dat loont in de loop van het jaar.
Samen met zijn viertjes naar de bioscoop. Dit keer een komedie: Tag. Echt super leuk.
Op zondag wandelde ik met Kees in het bos, ook hier slaat de droogte genadeloos toe. Heel apart hoe de blaadjes, slap hangend een heel ander geluid maken in de wind. Het was er flink stoffig ook. Maar… wel lekker koel onder de bomen. Die je nu en dan hoorde kraken en zuchten.

Week 28


We gingen met zijn viertjes een midweek naar Egmond aan Zee.
Onze vakantie was erg koel met dagelijks temperaturen rond 20 graden en flink veel koude wind. De kids zijn wel even in zee geweest, maar een dagje strand zat er echt niet in.
We hebben wel andere leuke dingen kunnen doen.

We hebben in IJmuiden gekeken bij de bouw van de nieuwe sluis,

In het 20e eeuw museum haalden Kees en ik vele herinneringen op naar aanleiding van allerlei dingen die daar waren uit onze jeugd. Echt een aanrader om eens te gaan kijken…
Maar ook hebben we een prachtig zeeaquarium bezocht en genoten van een heel grote bijzondere collectie model-bouw-boten bij de Prins Hendrik Stichting.
We hebben tot slot heerlijk gezwommen in een overdekt zwembad met buitenbad, in Alkmaar.

Elke dag zijn we op het strand geweest. Vliegeren, wandelen, schelpen zoeken en de laatste avond genoten van de prachtige zonsondergang.

Elke dag werd er door iemand gekookt, iedereen maakte lekkers.

Week 26 en week 27


Tim: hij haalde zijn rijbewijs. In een keer goed gegaan. Mooie prestatie, waarbij de examinator zei: ik voel me op me gemak naast jou: complimenten dus! En zo is het ook. De volgende dag vroeg hij het rijbewijs aan en snel was het er ook. Ik reed hem met de auto naar het gemeentehuis en terug reed hij zelf. Even wennen aan mijn auto, maar na de 100 km van die dag lukte het allemaal al heel goed! Dikke trots dus! Dat werd gevierd met een ijsje bij VIaVIa!


Evaline maakte de vertrouwde stroopwafel cup cake om te laten proeven op haar werk. Daar was de eigenaar heel enthousiast. Evaline heeft terecht complimenten gekregen.
Zij werkte 2 weken lang 5 dagen en had het erg naar haar zin. Genoot van de afwisseling van werkzaamheden: kassa, keuken, lunchroom.

Tim had een lekke voorband, na een grondige inspectie hebben we maar een nieuwe voorband voor binnen en buiten er om heen laten doen. Versleten, tot op de laatste draad, duh.


De verjaardag van Isa werd op zaterdag middag gevierd. De kids allebei aan het werk. Wij stapten samen op de motor en hadden een fantastische rit. Het was er erg gezellig en voor het avondeten reden we in de warmte terug naar huis,

Ik maakte samen met Evaline het zonnescherm grondig schoon, de hogedrukreiniger was echt nodig om alle ingebrande vogelpoep te verwijderen, In de ochtend was het nog wat bewolkt: goed weer om te starten en in de middag had de zon het scherm lekker goed droog gemaakt.


In de tuin deden we de voorbereidingen voor een waar bijenparadijs. De zaadjes hadden al snel door dat de zon lekker scheen en het water dagelijks gegeven wordt: ze groeien lekker snel en lekker door. De appeltjes en zonnebloemen doen ook lekker hun best, gezellig!

Voor de buurtpreventie lukte het mij om iedereen van de nieuwe straat te bereiken. Compleet een mooi geheel. Van de 28 woningen zijn er maar 2 die echt niet mee willen doen. Prima. En wat een geweldig resultaat. Trots, blij en tevreden. De gemeente heeft intussen ook al bordjes geplaatst.

Verbouwing: Kees klust na zijn werk en het weekend rustig door. Het wordt bruikbaar en ruimtelijk in de garage. Gisteren reed ik met een auto vol afval naar de milieustraat. Zo goed dat hij ook weet weg te gooien.

Het huis weer netjes gemaakt, alle was weg gewerkt van Tim van het fietsen, werken en het fitnessen, van Evaline van het zwemmen en het werken, van Kees van het zwemmen…. Zo een echte afsluiter voor het einde van het schooljaar. Ik controleerde net als ieder kwartaal de voorraad op datum. Een enkel potje was het maar dit keer… we doen het goed: wat we kopen gebruiken we snel en efficiënt. Mijn ruitenwissersproeier gaf aan een kant geen water meer. Gelukkig wist de garage dit snel en deskundig op te lossen!

Op de donderdagavond gingen de kids voor een keertje mee. Wij reden naar de Galderse meren en daar gingen zij lekker vliegeren. Gezellig was dat!
Op zondag gingen we kijken bij de model-vlieg-club-oosterhout. Een open dag en we zagen er drones vliegen, grote en kleine vliegtuigen gingen snel of juist rustig door de lucht. Heel gaaf om te zien.De uitreiking van het diploma van Tim was een echt feest op school. Eerst met alle Havisten bij elkaar, een woordje van verschillende disciplines. Daarna bij de mentor in de klas. De schoolfoto van de afgelopen jaren werd getoond, Tim opvallend met zijn steeds nieuwe haar. Zelfs met de laatste schoolfoto (met staart!) en hoe hij nu was bij het tekenen van zijn diploma. Een zonnebloem en pak stroopwafels van zijn mentor, een roos van ons voor hem. Namens de mentor mocht hij ook ons een roos geven, lief!


Deze week had Tim de racefiets een maand gehuurd. Ruim 300 km verder weet hij nog niet precies of hij zoiets zou willen kopen. Hij heeft wel met plezier gefietst. Vooral de rit naar opa en oma zal hem bij blijven, leuk!

De schoolboeken ingeleverd, een prachtig rapport opgehaald. Het schooljaar zit er op. Evaline gaat naar de examenklas. Tim naar een nieuwe opleiding. De eerste opdrachten voor de intake gemaakt, Na een gesprek weten we zeker of hij aangenomen wordt.


Alweer werd er door de kids deze week lekker gekookt. Tim maakte een stukje entre los op de barbecue, bij zijn eigen slager vandaan. Gecombineerd met lekker brood van de bakker  van Evaline vandaan. Jammie!

Vandaag hadden we onverwacht Kees zijn ouders over de vloer. Het was erg gezellig en er werd ondertussen hard gewerkt aan de installatie van een nieuwe telefoon.