Allerlei


Jaja… echt waar! Gisteren waren wij 24 jaar getrouwd. Ik gaf Kees een uitstapje cadeau: wij gaan binnenkort samen met de kinderen naar het theater. Nu al zin in!
De afgelopen week was ik druk met poetsen in huis, de uitbouw en ook de tuin kreeg een grote beurt. Tim had zijn eerste schoolexamens voor dit jaar en Evaline een proefwerkweek.
De kapper zorgde er weer voor dat mijn haar weer goed zit… dat helpt in de komende weken met alle plannen en feesten!
Vandaag Evaline jarig, 15 jaar. Haar vriendinnetje sliep vannacht bij haar en met elkaar hebben we heerlijk ontbeten. We maken er een feestelijk weekend van zo!

Pepsie en Maxi


Maxi is nu een -je-weet-wel-kater- !
Gecastreerd en tegelijk is zijn navelbreuk hersteld.
Hij was erg ontdaan na de operatie en reageerde lekker fout op de medicatie (pijnstillend, antibiotica en ontstekingsremmend).
Op woensdag geholpen, op vrijdag na veel spugen toch maar de dierenarts gebeld. Medicatie mocht stoppen en het weekend alleen rijst met gekookte kip geven.
We zagen hem dat weekend snel opknappen. Maandag ging hij over op brokjes en had duidelijk voorkeur voor hetzelfde voer als Pepsie, niet meer het kittenvoer. Prima!
De eerste 10 dagen verplicht binnen blijven om de wonden goed te laten herstellen. Hij vond het moeilijk, maar wij waren streng!
Gisteren ging hij voor het eerst zonder riem en door het kattenluik zelf naar buiten.
Een groot avontuur vond hij het, in de avond lag hij uitgeteld bij Tim op bed, haha!
Het gaat goed met hem. 27 weken, 3,1 kg. En tussen hem en Pepsie gaat het ook steeds een beetje beter, gelukkig!

Tuin


Het is al flink herfst in de tuin, blaadjes van de bomen en volop paddenstoelen! Gelukkig her en der nog wat laatste bloemetjes!
De voortuin is eenvoudig netjes te houden, gras maaien, wat snoeien en veel vegen.
De achtertuin is lastiger. Het werken in de tuin heeft zijn afdruk op het gras. Om het gras zo sterk mogelijk te houden maak ik het regelmatig goed schoon. Eerst met de hand alle rommeltjes/houtsnippers/kiezeltjes eruit. Dan met de grasmaaier alles kort. Vervolgens met de stofzuiger alle laatste kleine zaagsel en ander eraf. Een paar plekken zijn wat bruin of kaal, maar het lijkt er op dat het gras zich verder echt heel goed houdt: fijn!

Het washok


Het washok. De plek voor mijn wasmachine en droger en allerlei dingen die ik graag in de garage bewaard heb. Het ligt aangrenzend aan de garage. De muur van de garage blijft staan. De aannemer heeft bedacht dat de balk voor het dragen van het dak niet vast aan deze muur zit, maar vast aan de uitbouw. Zo kunnen we ooit, later, als we willen… die muur er tussen uit halen. Voor plannen als een slaapkamer of doucheruimte. Zo fijn dat de aannemer met ons mee denkt over dit soort dingen!

Verbouwing, de foto’s

15 oktober: onderaan 4 nieuwe foto’s
8 oktober: onderaan 3 nieuwe foto’s
1 oktober: onderaan 2 nieuwe foto’s
17 en 24 september: het verhaal tot dan toe!


 
Op 15 augustus was het zover… de eerste schep gaat de grond in voor onze verbouwing.
Als voorbereiding hebben wij gezorgd voor twee lege plekken waar ooit een terras was. De tuinkast verplaatst, de andere tuinkast gesloopt en de spullen elders opgeborgen. De garage goed leeg geruimd zodat er iemand met gemak met een kruiwagen door heen kan! Overigens staat de motor van Kees intussen in een stalling elders.Een lelijke stronk zit nog in de weg, de graafmachine kan niet door de garage deur, maar beide mogen de pret niet drukken… de sleuf voor fundering is gegraven!

  

  

 

Allerlei


Deze week een heerlijke wandeling in het bos, prachtige paddenstoelen gezien!
Een geweldige volle maan kon ik dit keer wel mooi op de foto krijgen.
Een webinair over de studiefinanciering, wat kregen veel informatie over de nabije toekomst. De stap van Havo naar HBO is niet zomaar gezet!
Op donderdag ging het dak van de keuken eraf. Veel herrie zou dat zijn en ik vluchtte samen met Maxi naar lieve vrienden. Ook Evaline ging mee, zij was twee dagen ziek thuis. Na school kwam Tim ook en uiteindelijk bleven we met zijn drietjes daar eten. Lief dat dit mogelijk was.
Op vrijdagochtend kwam Tim na zijn eerste schoolexamen gelijk ook weer hier naar toe. In de middag konden we met een gerust hart weer terug naar huis.