Rozenkwarts

DSC01892 (Medium).JPG

Rozenkwarts werd al in de oudheid vereerd als steen der liefde en steen van het hart. Maar rozenkwarts heeft ook sterke helende eigenschappen. Rozenkwarts zorgt voor harmonie, liefde en innerlijke rust en bevordert een diepe, rustige slaap; heeft een ontspannende en kalmerende werking. Tevens heeft de steen ook een zuiverende werking.Kralen van rozenkwarts uit het Mesopotamië van 7000 jaar v. Christus geven aan hoe lang het kristal al populair is. Rozenkwarts werd in de oudheid ook veel gebruikt voor het maken van zegels waarmee men zijn eigendommen kon merken. De oude Egyptenaren versierden hun dodenmaskers met rozenkwarts en zowel de egyptenaren als de romeinen voegden poeder van rozenkwarts toe aan cosmetica. Dit zou rimpelvorming tegengaan en een stralende teint geven.

Steen der liefde
Rozenkwarts word ook wel de steen der liefde genoemd. Dit naar Amor (God van de liefde). De roze kleur van rozenkwarts correspondeert met de kleur van het hart. Daarom word dit kristal ook wel de steen der liefde genoemd. Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde, maar ook voor schoonheid, sereniteit en rust. De steen der liefde verzacht pijn van een gebroken hart en brengt vriendschap in uw leven.

Kwaliteit van rozenkwarts
Vroeger werd rozenkwarts gevonden in India en Sri Lanka. Tegenwoordig komt de beste kwaliteit rozenkwarts uit: Brazilië, India, Madagaskar en de Verenigde Staten. De rozenkwarts stenen die wij gebruiken komen uit Madagaskar. De kleur van rozenkwarts loopt uiteen van donkerroze tot bijna wit. Een rozenkwarts steen heeft dus altijd kleurverschil. Is de kleur overal gelijk is het waarschijnlijk een geverfde steen.

Rozenkwarts – een magische steen
De tere schoonheid van rozenkwarts heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Maar rozenkwarts heeft ook sterke helende eigenschappen. Kralen van rozenkwarts uit het Mesopotamië van 7000 jaar v. Chr. geven aan hoe lang het kristal al populair is. Rozenkwarts werd in de oudheid ook veel gebruikt voor het maken van zegels waarmee men zijn eigendommen kon merken. De oude Egyptenaren versierden hun dodenmaskers met rozenkwarts en zowel de Egyptenaren als de Romeinen voegden poeder van rozenkwarts toe aan cosmetica. Dit zou rimpelvorming tegengaan en een stralende teint geven.

Steen der Liefde
De roze kleur van rozenkwarts correspondeert met de kleur van het hart; reden waarom het kristal soms wel ‘steen der liefde’ wordt genoemd. Rozenkwart staat voor onvoorwaardelijke liefde, maar ook voor schoonheid, sereniteit en rust. Schenk daarom op Valentijnsdag eens een stuk rozenkwarts aan uw geliefde.

Kies Kwaliteit
De kleuren van rozenkwarts lopen uiteen van donderroze tot bijna wit. Kralen van rozenkwarts vertonen altijd kleurverschillen. Koopt u sieraden met rozenkwarts, kijk dan altijd naar de kleur; hebben alle kralen dezelfde kleur, dan zijn ze waarschijnlijk geverfd. Controleer de kleur dus altijd bij daglicht.

Geneeskrachtig
Als u geluk heeft, vindt u een ‘ster-rozenkwarts’. Dat is rozenkwarts met ingesloten rutielnaalden. (Rutielnaalden zijn kristallen die gewoonlijk in rutielkwarts zitten, maar ook weleens in andere stenen, bijvoorbeeld rozenkwarts, voorkomen.) Geslepen rozenkwarts vertoont bij daglicht een schitterende witte ster. Deze ster is niet alleen mooi, maar versterkt ook de helende eigenschappen van de steen.

Zoete Dromen
Rozenkwarts bevordert een diepe, rustige slaap. Leg een stuk rozenkwarts onder uw kussen en geniet van een ongestoorde nachtrust. Rozenkwarts heeft een ontspannende werking en gaat daarom slapeloosheid tegen. Droomt u vaak naar, of wordt u angstig wakker, leg dan een stuk rozenkwarts onder uw kussen om de negatieve emoties te weren. Met een stuk rozenkwarts kunt u ook hartzeer uit het verleden verwerken in uw dromen.

Maak rozenkwarts regelmatig schoon om optimaal van zijn helende werking te profiteren. Houd het kristal eenmaal per week onder koel, stromend water en laat het in de zon dragen. Zo verwijdert u alle negatieve energie.

Een brok rozenkwarts in de woonkamer of op de werkplek brengt de omgeving en de mensen tot rust en zorgt voor liefdevolle omgang met elkaar.