Jaaroverzicht 2010


In januari was het koud genoeg om te kunnen schaatsen. Dat hebben we dan ook volop gedaan op de ijsbaan. In januari viel ook het besluit om te kijken of we onze droom zouden kunnen waarmaken… buiten de randstad gaan wonen.

 
In februari gaan we op vakantie in Brabant en tijdens de vakantie besluiten we: het wordt Brabant. In een huurwoning, zodat we een vluchtmogelijkheid terug open houden. In Voorhout bekijken we samen met Frans en Nel de carnavalsoptocht.


In maart is het weer een stuk opgeknapt en gaan wij er weer regelmatig op uit. Hier op het Laarzenpad. Lekker klimmen en klauteren, genieten van alle moois van een stuk natuur in zijn echte oer-vorm.


De bloemencorso in april betekende altijd veel drukte in de streek. Maar natuurlijk hadden wij een prachtig plekje.

  

Pfff… dan was daar de maand mei, man o man, daar gebeurde wel even heel veel. Tim haalde zijn type-diploma. Wij kregen deze woning toegewezen. De kinderen liepen de st Jorismars. Ik had de laatste behandeling van de manueel therapeut voor mijn verschoven nekwervels en Tim won het WK Barbequepakket van de super! Mijn verjaardag vierde ik in Dordrecht tussen alle stoom.

 
In juni haalde Tim zijn diploma voor zwemvaardigheid II en Evaline haalde haar zwemdiploma A. De voorbereidingen voor de verhuizing in de laatste maand van het schooljaar. Dat was best heftig. We sliepen een nacht in de onbewoonbare woning en hadden ongelooflijk veel lol! Alles in Lisse werd afgerond: school, werk, hobby’s.


Juli 2010: we woonden in de tent. De woning werd door de verhuurder en door onszelf helemaal opgeknapt. Drie weken waren nodig voor wij er met al onze spulletjes in konden. We boften: het is al die weken prachtig weer geweest.

 
Augustus, we speelden toerist vanuit onze nieuwe woning. Ontdekten met zijn drietjes alle leuke dingen in Oosterhout. Een maand lang genoten we van alle nieuwe dingen.

  
September, een vlinder in de tuin komt zelfs bij Tim en Evaline zitten. In de stad na de speurtocht eten we een wel verdient ijsje. Het feest van oom Jan en tante Ciska in Avifauna was erg leuk, de kinderen vonden het vogelpark helemaal geweldig. Kees nam afscheid in Rotterdam waar zijn project was afgelopen. Samen met Frans en Nel keken we hier naar de optocht van het zomercarnaval.

  
In oktober is de rust en de tijd weer terug en zijn we weer aan het wandelen. Evaline haalde haar zwemdiploma B. Samen met Raymond en Mirjam en Isa gaan we een dagje naar de Efteling. Het hoogtepunt van de herfstvakantie.

 
In november is de tuin ook maar net een paar dagen klaar voor de eerste dagen vorst. Evaline wint een kleurwedstrijd van Sinterklaas krijgt zij haar kado. De kinderen hebben allebei een heerlijk weekendkamp van scouting. Kees en ik een fantastische avond bij War of the Worlds.

 
December brengt ons dan een heleboel sneeuwpret! Kees maakt van de voortuin weer een lichtpunt in de duisternis. Tim wint van de hagelslag een leuke prijs. De kinderen allebei geïnstalleerd bij scouting. Het eerste rapport van school komt mee naar huis.