Pompoen wordt soep

pompoensoep
Eerst werd hij nagetekend op school. De ene week in “klad”, de andere week in “het net”.
Dan kwam hij terug thuis. De rafeltjes en pitten eruit gelepeld.
Na 10 minuten koken kon Tim met een dunschiller de schil gemakkelijk verwijderen.
Verder nodig:
1 teentje knoflook
1 grote ui
2 groentebouillontabletten
75 – 100 ml kookroom (light)
850 ml water
1 tl paprikapoeder
verse basilicum
eventueel geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Breng 850 ml water aan de kook en verhit olijfolie in de soeppan. Fruit de geperste knoflook met de klein gesneden ui. Voeg de blokjes pompoen, het kokend water en de groentebouillontabletten toe. Laat de soep 10 min koken, tot de pompoen zacht is. Pureer met de staafmixer. Voeg de kookroom, de fijngesneden basilicum en de paprikapoeder toe, laat meeverwarmen. Breng tot slot de soep op smaak met zout en peper. Voor de liefhebbers: strooi wat geraspte parmezaanse kaas in je soep.