Dino-dag, het verhaal

Dat was even schrikken: een wekker die ons tot de orde riep. Maar achteraf was dat maar goed ook. Vandaag gingen we naar Naturalis.  Daar waren Dinodagen. We waren niet de enige en om half drie kon er niemand meer naar binnen. Het was vol.
We gingen eerst de film over Dino’s kijken…. dat bleek een uitzending van Klokhuis.
We gingen vervolgens bij professor Bobo op bezoek. Hij nam in een spannend avontuur de kinderen mee naar Zwitserland om er een Dino op te graven. Terug in Leiden gingen ze die in elkaar bouwen en een Dino-dans doen. Dit vonden wij wel superleuk.
Bij het smincken mocht je zelf vertellen wat je wilde en zo kreeg Evaline de roze Dino-mama en Tim een stoere Dino die net als hij zelf de bek open en dicht kon doen!
Bij het knutselen koos Tim voor het maken van een kijkdoos. Evaline ging voor de mobile. Als de knutsels thuis afgemaakt zijn… laat ik er vanzelf de foto’s wel weer van zien.
Het verhaal over het opgraven van Dino’s en de plaatjes erbij boeiden vooral Tim, hoewel het voor beide leuk was om eens te voelen hoe zwaar zo een versteend stuk bot nou eigenlijk is.
Bij de Dino-quiz hadden we bijna alle antwoorden goed. De afstandbediening had verschillende lichtjes en werd groen bij een goed antwoord.
Tussendoor hebben we een boterhammetje gegeten. Aan het eind kozen ze allebei zelf een souvenir van hun eigen zakgeld.
Kortom… een fantastische Dino-dag!!!