Week 26 en week 27


Tim: hij haalde zijn rijbewijs. In een keer goed gegaan. Mooie prestatie, waarbij de examinator zei: ik voel me op me gemak naast jou: complimenten dus! En zo is het ook. De volgende dag vroeg hij het rijbewijs aan en snel was het er ook. Ik reed hem met de auto naar het gemeentehuis en terug reed hij zelf. Even wennen aan mijn auto, maar na de 100 km van die dag lukte het allemaal al heel goed! Dikke trots dus! Dat werd gevierd met een ijsje bij VIaVIa!


Evaline maakte de vertrouwde stroopwafel cup cake om te laten proeven op haar werk. Daar was de eigenaar heel enthousiast. Evaline heeft terecht complimenten gekregen.
Zij werkte 2 weken lang 5 dagen en had het erg naar haar zin. Genoot van de afwisseling van werkzaamheden: kassa, keuken, lunchroom.

Tim had een lekke voorband, na een grondige inspectie hebben we maar een nieuwe voorband voor binnen en buiten er om heen laten doen. Versleten, tot op de laatste draad, duh.


De verjaardag van Isa werd op zaterdag middag gevierd. De kids allebei aan het werk. Wij stapten samen op de motor en hadden een fantastische rit. Het was er erg gezellig en voor het avondeten reden we in de warmte terug naar huis,

Ik maakte samen met Evaline het zonnescherm grondig schoon, de hogedrukreiniger was echt nodig om alle ingebrande vogelpoep te verwijderen, In de ochtend was het nog wat bewolkt: goed weer om te starten en in de middag had de zon het scherm lekker goed droog gemaakt.


In de tuin deden we de voorbereidingen voor een waar bijenparadijs. De zaadjes hadden al snel door dat de zon lekker scheen en het water dagelijks gegeven wordt: ze groeien lekker snel en lekker door. De appeltjes en zonnebloemen doen ook lekker hun best, gezellig!

Voor de buurtpreventie lukte het mij om iedereen van de nieuwe straat te bereiken. Compleet een mooi geheel. Van de 28 woningen zijn er maar 2 die echt niet mee willen doen. Prima. En wat een geweldig resultaat. Trots, blij en tevreden. De gemeente heeft intussen ook al bordjes geplaatst.

Verbouwing: Kees klust na zijn werk en het weekend rustig door. Het wordt bruikbaar en ruimtelijk in de garage. Gisteren reed ik met een auto vol afval naar de milieustraat. Zo goed dat hij ook weet weg te gooien.

Het huis weer netjes gemaakt, alle was weg gewerkt van Tim van het fietsen, werken en het fitnessen, van Evaline van het zwemmen en het werken, van Kees van het zwemmen…. Zo een echte afsluiter voor het einde van het schooljaar. Ik controleerde net als ieder kwartaal de voorraad op datum. Een enkel potje was het maar dit keer… we doen het goed: wat we kopen gebruiken we snel en efficiënt. Mijn ruitenwissersproeier gaf aan een kant geen water meer. Gelukkig wist de garage dit snel en deskundig op te lossen!

Op de donderdagavond gingen de kids voor een keertje mee. Wij reden naar de Galderse meren en daar gingen zij lekker vliegeren. Gezellig was dat!
Op zondag gingen we kijken bij de model-vlieg-club-oosterhout. Een open dag en we zagen er drones vliegen, grote en kleine vliegtuigen gingen snel of juist rustig door de lucht. Heel gaaf om te zien.



De uitreiking van het diploma van Tim was een echt feest op school. Eerst met alle Havisten bij elkaar, een woordje van verschillende disciplines. Daarna bij de mentor in de klas. De schoolfoto van de afgelopen jaren werd getoond, Tim opvallend met zijn steeds nieuwe haar. Zelfs met de laatste schoolfoto (met staart!) en hoe hij nu was bij het tekenen van zijn diploma. Een zonnebloem en pak stroopwafels van zijn mentor, een roos van ons voor hem. Namens de mentor mocht hij ook ons een roos geven, lief!


Deze week had Tim de racefiets een maand gehuurd. Ruim 300 km verder weet hij nog niet precies of hij zoiets zou willen kopen. Hij heeft wel met plezier gefietst. Vooral de rit naar opa en oma zal hem bij blijven, leuk!

De schoolboeken ingeleverd, een prachtig rapport opgehaald. Het schooljaar zit er op. Evaline gaat naar de examenklas. Tim naar een nieuwe opleiding. De eerste opdrachten voor de intake gemaakt, Na een gesprek weten we zeker of hij aangenomen wordt.


Alweer werd er door de kids deze week lekker gekookt. Tim maakte een stukje entre los op de barbecue, bij zijn eigen slager vandaan. Gecombineerd met lekker brood van de bakker  van Evaline vandaan. Jammie!

Vandaag hadden we onverwacht Kees zijn ouders over de vloer. Het was erg gezellig en er werd ondertussen hard gewerkt aan de installatie van een nieuwe telefoon.