Week 23 en week 24






Oeps, vorige week zomaar even geen blog gemaakt.
Vandaag van beide weken dan maar!

Buurtpreventie: we zijn bezig de 7e en gelijk laatste straat uit onze wijk aan te sluiten. Vergaderen, nieuwe mensen ontmoeten, brieven delen en nu wachten op de reacties. Volgende week gaan we bij degene die niet gereageerd hebben de formulieren ophalen. Spannend, wel ontzettend leuk om te doen. Nieuwe contacten opdoen, ons enthousiasme delen, echt gaaf.

Verbouwen: Kees is bezig in de garage. Plafond, muren, planken, opbergruimte, werkbank… van alles wordt aangepakt. Stap voor stap, maar alles even netjes en goed doordacht.
Ik heb de grijze balken die hij gebruikt geverfd. Ik ben ook nog altijd bezig met het verven van de woonkamer deur (komt vast goed!) en in de badkamer met het plafond. Na het een aantal weken schimmelvrij maken wil ik het in de voorstrijk zetten. Stukadoors mogen het dan afmaken.

Huishouden: ik doe mijn best alles netjes en schoon te houden. Ik probeerde enthousiast het zonnescherm te poetsen, maar daar komt meer dan alleen water en een borstel bij kijken (helaas). Dus dat wordt lekker uitgesteld tot een beter moment.

Tuin: alles groeit en bloeit zo fijn, tussendoor geniet ik hier enorm van. De appeltjes groeien maar groter, de zonnebloemen is me daar ook een mooi verhaal: die hebben wij daar niet expres neer gezet. Vorig jaar knoeide Evaline bij het planten van de zaadjes een paar. Dit jaar staan zij hier zomaar en heel spontaan. Niet binnen voorgekweekt, buiten met stokjes en veel aandacht… nee hoor, niks daarvan!!!

Mijzelf: ik stoei wat met mijn hormonen. Lang leve de overgang (nu alweer 5 jaar). Mijn menstruatie kwam nog even spontaan met veel kracht en ellende terug. Dat kostte veel energie en na een korte pauze van een paar dagen was het er opnieuw. Nou, intussen lijkt de rust weer terug gekeerd. Maar de klachten van mijn reuma voel ik op zulke dagen ook wel extra sterk.
Ik ging naar een andere kapper en was zo ongelooflijk blij met het resultaat. Heerlijk… zij maakte het zoals ik het graag wilde.

Ik knipte de haren van Kees, Tim en Evaline als alle keren. Met zoveel plezier doe ik dit al zo lang. Tim rekende even snel uit hoeveel geld ons dat gescheeld heeft… 3×14 euro en dat 10x in een jaar en dat al langer dan 18 jaar… Duh… 7500 euro is er niks bij! Daar hebben we veel andere leuke dingen van kunnen doen.
Net als de pedicure waar Kees niet naar toe hoeft… ook dat scheelt lekker veel geld.
En zo besparen wij een beetje op onze uitgaven!

Van Maxi maakte ik een soort paspoort: zo ziet hij er van alle kanten uit. Ik hoop het nooit nodig te hebben, maar als… dan kan ik dit gelijk zo gebruiken!

Evaline zwom bij de reddingsbrigade elke week een stapje meer en uiteindelijk heeft zij (en iedereen in haar groep) een kilometer borstcrawl gezwommen. Heel erg trots op haar. Het is een van de vereisten van het volgende diploma waar zij voor aan het zwemmen is. Dit certificaat alvast dik verdient!
Evaline had met school een gezellige dag in de Efteling.
Zij maakte een heerlijke tosti bij ons thuis zoals zij hem geleerd heeft op haar werk. Een broodplankje er onder die we mogen houden, leuk is dat?!

Kees en ik wachtten samen, op de avond waarop we informatie gingen krijgen over de vervolgopleiding van Tim. Heerlijk buiten op een bankje in de zon, leuke foto toch?

Samen lopen we elke week. Eind van het schooljaar vieren we onze verjaardag dan samen met een uitstapje. We gingen aardbeien plukken, maakten een wandeling door een stuk natuur waar Vincent van Gogh ook veel geweest is. We aten poffertjes met aardbeien en hadden dikke pret. Wat een fantastische lieve heerlijke fijne vriendin heb ik in haar gevonden.

Met gemiddeld een 6,4 heeft Tim zijn Havo examen gehaald. Deze week kreeg hij de uitslag.
Dikke trots en heel erg blij dat het hem gelukt is.
Hij had voor rijles een tussen tijdse toets. Je rijdt dan een proef-examen. Tijdens dit examen doe je alvast alle bijzondere verrichtingen. Gaan die goed, hoef je ze bij je rij-examen niet meer te doen. En jawel, het is hem gelukt. Over een paar weken mag hij afrijden en heeft een vrijstelling voor de verrichtingen. Bovendien een paar tips om nog even extra aan te werken om straks in een keer het examen te kunnen halen.
De vrije tijd die hij heeft? Hij werkt, gaat fietsen op een racefiets die hij voor een maand gehuurd heeft. Eens kijken of hij dit leuk blijft vinden en uitproberen hoe vaak hij het gaat doen. Hij gaat samen met een vriend 3x in de week fitness doen in een sportschool. En deze week maakte hij lekker zelf zijn kamer schoon. Ik vertelde wat van mijn ervaring en tips. Nou… het zag er prima uit allemaal! Dus… ik hoef niet meer zijn bed op te maken, zijn kamer op te ruimen en schoon te houden: gaat hij voortaan zelf doen: super!

Deze week en volgende week heb ik even tijdelijk een ander werk rooster. De partner van de lieve vrouw bij wie ik mag zijn, kan niet alles zelf doen. Samen met hun dochter ben ik er wat extra tijd om de lastige dingen op te vangen. Ik vind het fijn om dit even voor hen te kunnen doen. Toch ook prima dat dit niet voor altijd zo zou zijn,